Vir: Facebook profil EMA - Eurovision Slovenia
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 9.5.2022 20:05
Slovenijo bo na 66. Evroviziji, ki se bo jutri pričela v italijanskem Torinu, zastopala skupina mladih Celjanov LPS s pesmijo Disko.

Evrovizijska vročica se je sedaj že zares začela. Slovenski predstavniki bodo na Evroviziji nastopili jutri, v prvi polovici prvega predizbora.

Zmagovalci letošnje Eme so postali s kombinacijo glasov petih petčlanskih žirij in gledalcev v razmerju 50:50. Spomnimo, da so novico sprejeli z vzklikom: »Nenormalno!«

Skupino LPS (Last Pizza Slice) sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bass kitara, tenor in alt saksofon) in Žiga Žvižej (elektronske klaviature). Nastala je decembra 2018 v glasbeni sobi Gimnazije Celje center.

Na odru z veliko disko kroglo

Po tem, ko je lani na največjem pevskem festivalu zmagala Italija, se bo letošnja Evrovizija odvijala v Torinu. Skupina LPS bo jutri nastopila pod zaporedno številko 5. 

Evrovizija je sicer sestavljena iz dveh predizborov, ki bosta potekala 10. in 12. maja, ter finala, ki se bo odvijal v soboto, 14. maja.

Slovenija bo v prvem polfinalu nastopila peta po vrsti, za eno od desetih vstopnic za veliki finale pa se bodo LPS merili s predstavniki Albanije, Latvije, Litve, Švice, Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske, Moldavije, Portugalske, Hrvaške, Danske, Avstrije, Islandije, Grčije, Norveške in Armenije.

Kot je mogoče videti iz kratkega izseka, bo na odru članom skupine družbo delala ogromna disko krogla.

Ali menite, da se bodo letošnji predstavniki Slovenije uvrstili v finale?

Do prvega predizbora nas loči še nekaj ur. Evrovizijski navdušenci že imajo svoje favorite. Zanima nas, ali bralci menijo, da se bodo letošnji predstavniki Slovenije uvrstili v finale? 

Svoje stališče lahko izrazite v spodnji anketi.

Ali menite, da se bodo letošnji predstavniki Slovenije uvrstili v finale?

DA
23% (7 glasov)
NE
73% (22 glasov)
Nisem opredeljen/a
3% (1 glas)
Skupno glasov: 30
Foto: EBU

Celotno pesem lahko poslušate v spodnjem posnetku.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice