Foto: Mediaspeed
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pet, 5.8.2022 14:10
Boris in Carrie Johnson sta se odločila zapoznele medene tedne preživeti v Sloveniji, kjer bosta ostala nekaj dni.

Britansko javnost razburja, da si je premier Boris Johnson z ženo Carrie privoščil oddih, ko Veliki Britaniji preti huda gospodarska kriza, poročajo na RTV Slovenija.

Britanski spletni mediji so polni ogorčenja, kako je lahko njihov premier odšel na dopust, medtem ko »Britanija gori«, informacijo o njunem prihodu v Slovenijo pa so za Televizijo Slovenija potrdili tudi v kabinetu slovenskega premierja Roberta Goloba

Povedali so še, da srečanje Goloba z Johnsonom ni predvideno.

Neprimeren čas

Strokovnjaki napovedujejo ekonomsko katastrofo Britaniji, Johnson pa se je v Slovenijo odpravil ravno v času, ko je britanska centralna banka opozorila na bližajočo se recesijo in zvišala obrestne mere.

The Times je zapisal, da sta se Boris in Carrie na dopust odpravila brez otrok, ker pa je dopust osebna stvar, ga premierjevi sodelavci ne komentirajo.

Na po mnenju opozicijske laburistične stranke dopust ob neprimernem času se je odpravil tudi britanski finančni minister Nadhim Zahawi.

S Carrie ima dva otroka

Johnson je s položaja britanskega premierja po nizu odstopov ministrov odstopil julija letos, s Carrie pa se je poročil maja lani. S 23 let mlajšo se je Johnson poročil na skrivaj, za poroko niso vedeli niti njegovi sodelavci, pišejo na RTV-ju.

S Carrie sta v razmerju že štiri leta, in sicer se je njuna zveza začela, ko je bil on kot britanski zunanji minister še vedno v zakonu z Marino Wheeler, čeprav sta bila takrat že odtujena. 

Takoj, ko je ločitev postala uradna, je s Carrie že pričakoval otroka, sedaj pa imata že dva: dveletnega Wilfreda in šestmesečno Romy.

Starejše novice