Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 20.6.2021 13:52
Ob koncih tedna na televizijah že nekaj časa kraljuje resničnostna oddaja Sanjski moški, v kateri Gregor Čeglaj išče svojo izbranko. V šovu tekmuje oziroma je tekmovalo kar pet Mariborčank, med njimi pa je gotovo najbolj zanimiva Laura Beranič.

Mariborsko žezlo v romantičnem ognju za zdaj še suvereno kuje tudi Laura Beranič, 23-letna Mariborčanka, ki se je konec aprila skupaj s sedemnajstimi dekleti podala v borbo za srce tokratnega sanjskega moškega Gregorja Čeglaja

Lauro smo gledalci spoznali kot brutalno odkrito dekle, ki brez dlake na jeziku s svojimi izjavami zabava slovensko javnost. Lahko bi rekli, da ali ti je Laura všeč, ali pa je ne maraš, vmesne poti skoraj ni. Ker nas je zanimalo, ali je tako odkrita tudi za ugasnjenimi kamerami in kako na resničnostno oddajo gleda po končanem snemanju, smo jo povabili na kavo in ji postavili nič manj kot sto vprašanj.

Foto: osebni arhiv

Še vedno se ukvarja z urejanjem obrvi

Laura se po oddaji še vedno ukvarja z urejanjem obrvi, tako jo lahko obiščete v mariborskem kozmetičnem salonu Illumé studio, najdete jo lahko tudi v gostinskem lokalu Embotado bar, kjer pomaga svoji 'novi' prijateljici Sanji, s katero sta že v prvi epizodi oddaje poskrbeli za velik prepir, ob koncih tedna pa jo boste gotovo našli v lokalu Caffe Club 911, kjer skupaj z gosti na velikem ekranu premierno spremljajo nove epizode Sanjskega moškega.

»Tri ure na dan spim, pridem zvečer domov ob enajstih ali dvanajstih, vse končam, perem oblačila do treh zjutraj, potem pa spim tri ure. Ampak morem reči, da mi paše. Pol leta smo bili doma, zdaj pa se končno dogaja na polno,« v smehu uvodoma pove Laura.

Foto: osebni arhiv

Najbližji ji niso verjeli, da bo vztrajala pri prijavi

V oddajo jo je prijavila prijateljica, s katero pa, kot pove Laura, se več ne pogovarja prav zaradi situacije s prijavo.

»Ko mi je prijateljica povedala, da me je prijavila, si sploh nisem mislila, da bom sploh sprejeta. Sem pa ravno delala trepalnice in me že tretjič kliče neka čudna številka, gledam 'kaj te to je'. Se javim in mi povejo, da me kličejo s Pop TV. Sprva sem bila navdušena in sem želela iti, ampak sem si premislila, ker je bil ata precej proti. Ker pa mi je bilo tečno med karanteno, sem se odločila, da vseeno grem,« razloži Laura. 

Sprva, kot pravi, je nihče ni jemal resno, saj so ji zagotavljali, da brez telefona v oddaji ne bo zdržala.

»Ateja sem parkrat posedla in mu razložila, kaj vse mora biti urejeno, ko me ne bo, pa se mi je samo smejal. Da mislim resno, je videl komaj tri dni pred odhodom, ko sem začela pakirati in ko me je na dan odhoda moral peljati v Piran. Zdaj pa mislim, da je ponosen name, sprva ga je res bilo malo strah, da bi na televiziji govorila o kakšnih neprimernih stvareh, ampak to ni bil moj cilj, da bi izpostavljala stvari, s katerimi bi se drugim smilila in bi tako izpadla boljša. Nikoli v življenju se nisem želela komu smiliti, še sploh pa ne na televiziji. Čeprav pa so nekatere igrale na to karto, meni pa se to enostavno ne zdi 'fer',« poudarja.

Foto: osebni arhiv

Med snemanjem se je veliko naučila o sebi

Kljub vsemu pa Laura po snemanju pravi, da ji nikakor ni žal, da je šla v sam šov. »Se mi zdi, da nekatere tekmovalke sedaj po snemanju niso čustveno stabilne, jaz pa, če ne bi šla v oddajo, bi si zdaj lase pulila, ko bi vse to gledala po televiziji,« pravi Laura.

Kot razloži, je sama pri sebi med snemanjem zelo razčistila osebne stvari, predvsem kar se tiče prijateljskih odnosov in odnosa do same sebe.

»Nekateri pravijo, da ti takšne stvari pustijo določene psihološke posledice, jaz pa sem si res razčistila določene stvari. Veliko ljudi sem dala iz svojega življenja, ker sem ugotovila, da mi črpajo energijo, tako da se veliko raje družim z nekimi ljudmi, ki sem jih zdaj spoznala, kot pa z ljudmi od prej. Pa tudi, če mi zdaj to zamerijo ali govorijo, da sem se spremenila zaradi oddaje. Vem, da se nisem, takšna sem in delam to, kar želim,« je jasna.

Foto: osebni arhiv

Po šovu še vedno v stiku s sotekmovalkami

Laura pravi, da je v oddaji spoznala veliko ljudi, ki bodo prav zaradi snemanja za vedno ostali v njenem življenju. Po njenih besedah je to v prvi vrsti prav sanjski moški Gregor, poleg tega pa tudi sotekmovalke Sanja, Carmen, Polona in Ana

»Mislim, da sem res dobila veliko prijateljic, čeprav si nisem mislila, da je to sploh možno. Mislila sem si, ko sem gledala vse te oddaje po svetu, ko se punce jočejo, če so trčene. Znotraj med snemanjem pa, ko so punce odhajale, pa sem res res jokala. Sem pa res taka oseba, da se lahko s skoraj vsako od njih sedaj po snemanju usedem in spijem kavo ter se odraslo pogovorim,« pravi.

Na voljo so imele kuharja, stilista in vizažiste

O samem snemanju Laura pravi, da ne gre za oddajo, kot je Big Brother, kjer so tekmovalci na voljo 24 ur in jih kamere neprestano zasledujejo, vendar pri tem poudarja, da so vseeno morale biti večino časa pripravljene na vse in tudi urejene.

»Pri tem smo imele dva stilista, ki sta z nami živela. Tako so ti povedali, da če greš na zmenek, kako moraš biti urejen. Niso povedali, kam greš ali kaj boš delal, ampak ali moramo biti urejene bolj športno ali elegantno. Tako smo se do konca spraševale, kaj bomo delale,« dodaja Laura.

Ceremonija vrtnic je potekala na tri dni, pri tem pa so jim bili na voljo tudi vizažisti, ki so skrbeli za njihov izgled, obleke, ki so jih nosile na ceremoniji, pa so bile večinoma izposojene.

»Meni je bilo načeloma vse všeč, kar sem dobila. So pa bile punce, ki so bile včasih malo manj zadovoljne, sploh Nina Savnik, ki je bila z mano v sobi in se je nekajkrat jokala, ker ji ni bila všeč obleka. Ona mi je kar veliko živcev spila. V sobi je bila skoz prijazna, spodaj pred puncami pa se je 'frajerko delala'. Škoda mi je, ker ni slaba punca, ampak ima tako zelo malo samozavesti, da je raje sama iz sebe neprestano delala norca,« dodaja Laura.

Pri tem pravi, da jim v oddaji nikakor ni bilo hudega, imele so svojega kuharja, prav tako jim je bila neprestano na voljo produkcijska ekipa, ki je skrbela za njihove potrebe.

Foto: osebni arhiv

Med snemanjem ji je bila najmanj všeč Sandra

Povprašali smo jo tudi, ali so jo po ogledu oddaje kakšne izjave presenetile. »Ja, predvsem izjava Nine, ki je rekla, da je Ana 'sponzoruša', jaz pa 'svinja'. Jaz nisem nikoli nobenega žalila v oddaji, jaz sem povedala samo svoje mnenje, ona pa je bila edina, ki je dejansko žalila druge. Ko sem se kdaj z Gregorjem pogovarjala, sva si zelo delila mnenje o osebah,« poudarja Laura.

Seveda nismo mogli mimo pogovora o dekletih, ki so ji bile v oddaji najmanj všeč. »Kot oseba mi je bila v šovu najmanj všeč Sandra. Mislim, da je bila v oddaji v prvi vrsti zaradi Mary in ne zaradi Gregorja. Posesivno prijateljstvo je nad njo izvajala. Jaz sem sem se lahko tu in tam kaj celo z Mary pogovarjala, sploh po nogometu, Sandri pa to ni 'pasalo', se mi zdi. Obsesivno posesivna je bila nad njo. Tudi druge punce zdaj zunaj povejo, da sem imela prav. Ona je edina punca, s katero po oddaji nisem imela stika,« pravi Laura.

Po snemanju je najbolj spremenila mnenje o Sanji. »Sedaj sva najboljši prijateljici. Če ne bi bili tam, se ne bi pomenili o stvareh in ne bi razčistili zadev,« dodaja in poudarja, da niti en prepir ni bil zrežiran. »Enostavno smo si šle na živce,« v smehu pove Laura.

Foto: osebni arhiv

Laura in njena zgodba o kroni

In kaj Laura meni o Gregorju? Razkriva, da ji je na dan odhoda prijateljica omenila, da je na enem izmed forumov prebrala, da bi lahko bil sanjski moški prav Gregor.

»Če ne bi bil, bi se mi zmešalo. Tako sem v izolaciji res neprestano pričakovala, da se začne. Res sem bila vesela, da je bil on. Poleg tega moram poudariti, da mi je bil že na začetku zelo všeč njegov pogled na svet, tudi to, da si, tako kot jaz, zelo želi otrok. Res me je pozitivno presenetil,« pravi Laura.

Najverjetneje pa vse zanima, kako je Laura prišla na idejo o kroni, ki jo je v prvi epizodi prinesla skrito v škatli. »Do tega sem prišla na avdiciji, ko so nas psihologi spraševali po besedi, s katero bi se opisala, in sem jaz takoj ustrelila besedo kraljica. Ampak so ljudje res narobe razumeli, v smislu, da kaj pa sem jaz, da se kličem kraljica, ampak jaz sem v bistvu želela povedati, da bi morala vsaka ženska sebe ceniti in spoštovati, ter da bi na sebe gledala kot na kraljico,« razloži Laura.

Na vprašanje, kaj bo naredila z vso trenutno medijsko prepoznavnostjo, pravi, da prav ničesar. Za konec pa nam pove, da bi se še enkrat prijavila v oddajo Sanjski moški, in če bi lahko, bi še enkrat podoživela vse snemanje.

»Včasih se držim za glavo, joj, kaj sem jaz tam govorila, ampak bi še enkrat naredila vse isto. Je izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabila. Res sem hvaležna za vse to,« zaključuje Laura.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice