Saša Lendero in Miha Hercog se bosta letos po dvajsetih letih zveze končno poročila. foto: osebni arhiv
Ustvarjeno dne
Tor, 23.3.2021 14:50
Pogovor s sveže pečenima zaročencema Sašo Lendero in Miho Hercogom.

Zaroka Mihe Hercoga in Saša Lendero v oddaji Kdo si ti? Zvezde pod masko, je medijska zgodba o kateri se te dni največ govori. Presenečenje, ki ga je Miha pripravil svoji ljubezni je orosilo marsikatero oko gledalcev pred teve ekrani. In če je Miha snubitev skrbno pripravil z ustvarjalci, se Saši o tem ni niti sanjalo. Nenazadnje sta par dvajset let, njuna hčera Aria jih šteje dvanajst in tudi zaročena sta že bila pred davnimi leti. Kako je prišlo do tega in kakšne načrte imata glede poroke, si lahko prebereta v ekskluzivnem pogovoru z bodočima mladoporočencema.

Video zaroke si pred branjem intervjuja oglejte tukaj:

Saša, od ena do deset, koliko ste bili presenečeni, da je Miha pokleknil in vas pred koruzo zaprosil za roko?

Saša: "Dvanajst! Toliko časa sva se zafrkala na temo poroke in se pogovarjala, da je najina zveza ne potrebuje, ker je dovolj lepa in trdna tudi brez te formalnosti. Z zaroko me je res presenetil."

Miha, a ste idejo vi predlagali ustvarjalcem oddaje, a je prišla z njihove strani, ker je koruza pela Ne grem na kolena?

Miha: "Ideja se je med našimi pogovori pojavila čisto spontano in sem jo predlagal napol v šali – seveda so jo oni takoj zagrabili. Šlo je za debato o porokah nasplošno, potem je padlo vprašanje, kdaj se bom jaz poročil in padel na kolena. Izmotaval sem se, da bo to kmalu in naslednje vprašanje je bilo, a bi to bil pripravljen narediti v oddaji. To je bilo med snemanjem prvega sklopa oddaj, ko je bilo veliko štosov na temo Ne grem na kolena, prej se tega nisem spomnil. Potem pa sem začutil, da je to res pravi trenutek in zelo sem srečen, da so mi pomagali, da sem Saši to lahko pripravil. Za naju je bil to res nepozaben trenutek." 

Ko ste se vrnili iz Budimpešte pred začetkom snemanja polfinalne in finalne oddaje, ste pa se torej zagnali v panično iskanje primernega prstana ali ste ga imeli že kupljenega?

M: "Imel sem teto iz ozadja, ki mi je pomagala pri izbiri." (smeh)

S: "Ko sva se prej pogovarjala o zaroki in poroki, je vedno dejal, da si želi narediti nekaj, kar ne bom nikoli pozabila."

M: "In ko smo se o tem pogovarjali s producenti, se mi je zasvetila lučka, da bi mogoče lahko to bil ta trenutek".

Kako ste pa našli zaročni prstan? Ste šli od zlatarne do zlatarne ali ste ga kupili preko spleta?

M: "Ne, seveda ne preko spleta. (smeh) Saša je dolgo nosila prstan, za katerega je bila prepričan, da gre za prstan njenih staršev. Ko je ugotovila, da ni, ga je snela in jaz sem ga lahko skrivoma vzel in se z njim oglasil pri zlatarju, tako sem imel točno pravo velikost. Razkazal mi je kolekcijo prstanov, ki jih sam dizajnira in našel sem takšnega, za katerega sem bil prepričan, da ji bo všeč. In ji je."

12 nenavadnih vprašanj za Miho

Vidva sta zdaj obnovila zaroko po koliko letih...?

S: "Po trinajstih!"

Imata določen datum poroke, lokacijo, seznam povabljenih svatov...?

M. "Ja, poročila se bova poleti. Upajva, da bo dovoljeno imeti več kot sto povabljencev."

Boste po poroki gospa Hercog tudi uradno?

S: "Ja, vzela bom Mihijev priimek in bom Saša Lendero Hercog. Zdi se mi fajn, da vzameš priimek svojega zakonskega partnerja in hkrati ohraniš indetiteto od prej."

Boste tudi vi prevzeli njen priimek in boste Mihael Hercog Lendero?

M: "Ja. Zakaj pa ne? Če si bo ona dodala moj priimek, si bom jaz njenega."

S: (začudeno in navdušeno): "Ooooooooo."

Tole bo zdaj za zmeraj ostalo zapisano v medijih.

M: "Pa naj bo, itak me že zdaj skoraj vsi kličejo Lendero." (smeh)

"Če si bo ona dodala moj priimek, si bom jaz njenega. Itak me že zdaj skoraj vsi kličejo Lendero." 

Sta razmišljala kam in kdaj bosta šla na poročno potovanje?

M. "Kam naj greva v teh časih, ko ne moremo nikamor? Ja, vzela bova dva ležalnika in šla v Portorož na kavo." (smeh)

S: "Ko sva prvič omenila besede 'poročno potovanje', je Aria takoj vprašala kam gremo in kdaj." (smeh)

M: "Ampak, resno. Zime imava dovolj, tako da bova šla nekam v tople kraje. Mogoče Mauritsius, Maldivi, Šri Lanka ..."

S: "Jaz sploh nisem tako zahtevna, meni bi bila dovolj Djerba, Egipt ali Tenerifi. Meni je vseeno kam, samo da smo vsi trije skupaj in da se imamo fajn."

Načrtujeta mogoče tudi širjenje družince?

M: "Na tem področju naju EMŠO malček mede, tako da bova počakala na vnuke." (smeh)

S: "Miha pravi, da bi lahko posvojila kakšno osemnajstletno pomoč za delo v hiši." (smeh)

M. "Naj se pribeleži, da je to šala." (smeh)

Miha in Saša po zaroki na odru oddaje, ki je orosila marsikatero oko. foto: Planet TV

Koliko čestitk sta prejela v prvih 24 urah po oddaji?

M: "Na tisoče, SMS sporočil, klicev, všečkov na Facebooku in Instagramu, noro in neverjetno."

S: "Jaz tega nisem vajena, svet je včasih zelo okruten do tistih, ki smo na medijski sceni. Ne poznamo se osebno in ljudje dojemajo medijske ljudi skozi nekakšen filter, ki pogosto popači videnje neke osebe. Doživela sem že ogromno negativnih odzivov in to je razlog zakaj Miha tako dolgo ni hotel postati pevec, saj noče da mu se takšne stvari dogajajo. Tokrat pa se je zgodila neka čarovnija in sva doživela samo pozitivne odzive. In res so bili lepi, iskreni in čustveni. Res prekrasni."

A bo poroka bo klasična ali se bosta se poročila v kavbojkah in z matičarjem preoblečenim v Elvisa?

M. "Poroka bo sproščeno klasična. Verjetno bo kdo od svatov v kavbojkah, a to ne bom jaz, vseeno mi bo obleko dizajniral Gačo. Jasno, da ne bo konvencionalna, temveč bolj ekstravagantna." (smeh)

S: "Jaz pa bi bila res lepa za mojega Pajkija. Naslednji teden grem po trgovinah, rada bi obleko v kateri se bom počutila sproščeno in ki mi bo šibke točke postave, no vsaj te, za katere se mi zdi, da so šibke, lepo zakrila in potem bom lahko res sproščena. Izbrala bom obleko, ki mi bo všeč in ki bo strateško skrivala in razkrivala hribčke in doline moje postave, za katere si ne želim da se vidijo." (smeh)

Starejše novice