Fantje iz Sotle končno na odru naše najprestižnejše dvorane (foto: Mimi Inhof).
Ustvarjeno dne
Pon, 25.10.2021 15:22
Bend je končno spravil pod streho nastop, ki je odpadel usodnega 7. marca 2020.

MI2 so prejšnji petek oddelali dolgo obljubljeni premierni koncert v Cankrjevem domu, ki je odpadel 7. marca lani s prepovedjo vseh prireditev in to v trenutku ko je bend že delal tonsko vajo na odru Gallusove dvorane.

Vmes se je zgodila epidemija, skupina pa je dokončala in izdala album Črno na belem in po znova še enkrat prestavljenem gostovanju v slovenskem hramu kulture, po letu in pol končno stopila pred občinstvo.

Olajšanje ob snidenju se je čutilo tako na odru kot pred njim in vsaj za dve uri in pol s(m)o se vsi znova ukvarjali samo s glasbo.

Večer, ki se je začel malo pred pol deveto, je otvorila emocionalna Zbudi me za 1. maj, ki jo je napovedal daljši vložek Davorja Klariča na klaviaturah, preden se mu je pridružil celotni bend.

Nekaj časa je trajalo, da so se glasbeniki dokončno sprostili in preklopili tudi na živahnješi repertoar. Dimek je hudomušno pokomentiral Hči vašega učitelja, kot skladbo o umoru, z Julijo pa se je začel sproščenejši del večera, med katerim so skladbe povezovali z duhovitimi komentarji in medsebojnim zbadanjem.

Pri Sladka kot med je Tone Kregar refren s celotno dvorano odpel kar sprehaje med sedeži v prvih vrstah, Dimek pa je z Visoko pesmijo zapeljal koncert med štajerske hribe, kjer se ob glasnem smehu na veliko nazdravlja z rujno kapljico.

Brigiti iz Ulice maršala Tita je sledil zbadljivi Čavun, ena bolj pronicljiveših domačih skladb, ki jih je naplavil koronski čas in za konec seveda preverjeni repertoar: Pojdi z menoj v toplice, že ponarodela Čista jeba in dodatek s teto Estero in sklepno Odhajaš, ki jo je celotni avditorij pospremil stoje.

Po koncertu je Kregar napol v šali dejal, da so si pred davnimi leti, ko so ustanovili bend zadali, da ne bodo nikoli naskakovali prestižnega Cankarjevega doma in raje ostali v zavetju prešvicanih klubov, a da so vsi veseli ob spoznanju, da je včasih zarečeni kruh nadvse okusen.

In ja, da bodo naslednje leto znova nastopili v Gallusovi dvorani in tako začeli novo tradicijo prebožičnih gostovanj v naši najprestižnejši koncertni dvorani.

Izvedeni repertoar:

1. Zbudi me za 1. maj / 2. Štajersko nebo / 3. Odvisen od vremena / 4. Adam in Eva / 5. Sveta Margareta / 6. Topli jug / 7. Šlager / 8. Hči vaškega učitelja / 9. Počasi Matilda / 10. Lanski sneg / 11. Proklete vijolice / 12. Julija / 13. Čakal sn te ko kreten / 14. Samo tebe imam / 15. Večer v Rudekovi gorci / 16. Sladka kot med / 17. Visoka pesem / 18. Brigita / 19. Čavun / 20. Kakor nekoč / 21. Haiku / 22. Pojdi z menoj v toplice / 23. Čista jeba

bis

24. Brez obžalovanj / 25. Moja teta Estera / 26. Mali pizdun / 27. Odhajaš

Starejše novice