Režiser Jane Kavčič je Srečo na vrvici posnel leta 1977 po knjigi Teci, teci, kuža moj Vitana Mala. Foto: Posnetek iz filma
Ustvarjeno dne
Pet, 11.12.2020 14:35
Le kdo se ne spomni legendarnega filma Sreča na vrvici? Film je bil posnet pred več kot 40 leti, in sicer leta 1977.

Glavno vlogo v filmu ima Matic, ki živi v blokovskem naselju v Ljubljani, kjer ima med vrstniki kar precej sovražnikov, ki mu grenijo življenje, a to se mu obrne na glavo, ko ga nekega dne izberejo za glavno filmsko vlogo. Na snemanju spozna novo simpatijo Mileno, pa tudi novega prijatelja Jakoba, psa, ki se hitro naveže nanj. Ob koncu snemanja filmska ekipa Maticu podari velikega črnega Novofundlandca – takrat pa se začnejo težave v blokovskem naselju samo še stopnjevati, a hkrati pa raste veliko prijateljstvo.

Črnolasa Neli

Poleg Matica, ki ga je igral Matjaž Gruden, so imeli vidnejšo vlogo v tako imenovani "blokovski bandi" še Rok (Nino de Gleria), Matičeva simpatija Milena (Vesna Jevnikar), poglavar Črni Blisk (Mitja Tavčar) in deklica Neli, ki je bila zaljubljena v Matica.
 

Foto: Posnetek iz filma
Foto: Posnetek iz filma

Simpatično črnolaso Neli je igrala Polonca Marčetič, ki očitno ni ostala v igralskih vodah. Tako "Neli" izgleda danes, bi jo prepoznali?

Foto: Facebook; Polonca Marčetič

Starejše novice