Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 24.5.2022 14:52
Yungblud je v Münchnu navdušil 2500 glavo množico, ognjeni zublji okoli odra so odlično zajeli atmosfero.

Zvesti oboževalci Yungbluda so na koncertu, ki je v Die Kulturhalle Zenith v Münchnu nastopil 16. maja, skupaj z njim zvesto prepevali njegove komade. Za dobro ogreto občinstvo je poskrbela predskupina Nova Twins

Yungblud je 25-letni alternativni angleški rock pevec, katerega rojstno ime se glasi Dominic Richard Harrison. Kljub svoji vedno bolj uspešni karieri pa se v življenju ni vedno najbolje znašel: kot otrok je bil problematični učenec, saj so ga njegova motnja pozornosti in hiperaktivnosti, astma in nespečnost ovirale pri obilajnem življenju. Dvakrat se je tudi poskusil ubiti.

Njegova prva pesem z naslovom King Charles je nastala v letu 2018, že naslednje leto pa je dobil nagrado NME Awards za najboljši videospot.

Sledilo je še več uspehov: leta 2020 ga je doletela zmaga na MTV Europe music awards, njegov zadnji večji dosežek pa je zmaga MTV Ema za najboljšega alternativnega izvajalca s pesmijo Fleabag v 2021.

Vplivi, ki so zaznamovali njegovo glasbeno pot, so med drugim Arctic Monekys, The Beatles, The Cure, Nirvana, Avril Lavigne, My Chemical Romacne in Lady Gaga.

Svetovna turneja, ki se bo zaključila  v Evropi tretjega junija, se je začela 27. septembra lani. Najprej je nastopil v svoji domači državi, Veliki Britaniji, nato pa svojo pot nadaljeval po Severni Ameriki, dokler se ni konec aprila ustavil še v Evropi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice