Vlado Kreslin s svojo črno kitaro sam pred 450 obiskovalci v Tobačni (foto: Mimi Inhof).
Ustvarjeno dne
Pet, 18.6.2021 14:53
Prekmurski glasbenik je z tedne vnaprej razprodanim nastopom otvoril festival Urbano dejanje.

»Seveda, bo nastop nekaj posebnega, sam s kitaro nisem v Ljubljani nastopil že leta,« se je napol hecal eden in edini Vlado Kreslin dan pred otvoritvenim večerom tridnevnega festivala Urbano dejanje, ki se odvija ta konec tedna.

450, v veliki večini mladih, poslušalcev ga je sprejelo s toplim aplavzom, ko je sede začel koncert.

Umirjen začetek je bil dramaturško premišljen, »najprej bomo odigrali par balad, nato pa bolj žurerske komade, Okej?« je dejal z nagajivim nasmeškom, nato pa ogovoril tonskega tehnika, naj »navije ozvočenje na 9«.

Zadnje pol ure se je sproščeno vzdušje še bolj sprostilo, mnogi so pogumneje zaplesali in se podali proti odru, drugi so vseeno vztrajali v varnem zavetju svojih napoldistanciranih sedišč.

Včeraj je bilo znova jasno, da si ljudje želijo sproščenega druženja, četudi za zdaj s pogojem PCT, dokler se stvari končno ne normalizirajo.

Urbano dejanje se nocoj nadaljuje s pravtako razprodanim koncertom Joker Out in zaključuje jutri z nastopom Hamo & Tribute 2 Love – vstopnice so še na voljo.

Nadaljevanje sledi prihodnji petek, ko bo pri Tobačni za plesne ritme poskrbel Umek.

Vlado Kreslin, repertoar, 17. junij 2021

Ena pesem / Cesta / Nekega jutra, ko se zdani / Tvoje jutro / Tista zakartana ura / Kaj naj ti prinesem, draga? / Reka / Dekle moje / Preko Mure, preko Drave / Če bi se midva kdaj srečala / Vse se da / Tista črna kitara / Namesto koga roža cveti / Abel in Kajn / Lahko bi vzletela / Tisoč let / Poj mi pesem / Z Goričkega v Piran / Od višine se zvrti

dodatek: Še je čas / Je v Šiški še kaj odprtega?

Foto: Mimi Inhof

Starejše novice