Adam Charles Clayton danes (vir: Instagram profil).
Ustvarjeno dne
Tor, 25.5.2021 06:09
61-letni irski glasbenik je v zadnjem letu konkretno spremenil imidž in si prvič pustil dolgo brado.

Adam Clayton, basist irskih U2, je v pandemskem letu konkretno spremenil svojo podobo in se odločil ne obiskati frizerja, ko so se pred časom v Dublinu znova odprli frizerski in brivski saloni.

Z dolgimi srebrnimi lasmi in brado je skoraj nerazpoznaven, no, razen po nasmešku.

Fotografije, ki so se pojavile na Instagramu, so sprožile val navdušenja med izjemno lojalno množico zvestih poslušalcev U2 in ugibanja, ali nova podoba pomeni tudi napoved novega albuma.

Clayton je od nekdaj veljal za črno ovco v U2. Bil je prvi menedžer benda, preden je vajeti prevzel zdaj upokojeni Paul McGuiness, da bi se lahko osredotočil na svoj inštrument.

Dolga leta je bil edini žurer in ženskar v bendu, ki je sicer živel po katoliških načelih, in bil je edini izmed štirih glasbenikov, ki so ga aretirali zaradi posesti marihuane.

Leta 1993 je bil nekaj mesecev zaročen s supermanekenko Naomi Campbell, leto pozneje je uspešno prestal zdravljenje zaradi alkoholizma. Pevec Bono ga na koncertih naslavljal kot »jazzista v U2« in »možakarja, katerega inštrument ima nevaren vpliv na ženske«.

Clayton se je poročil šele 2013, otroka pa dobil v 2017, ko so ostali trije člani doma že imeli doma najstnike. Njegovo premoženje ocenjujejo na 300 milijonov dolarjev.

Poglejte prvi televizijski nastop U2 iz leta 1978. Vsi štirje (takrat) najstniki so še danes v bendu.

Starejše novice