Se čez čas obeta nova kolekcija pod imenom Mura?
Ustvarjeno dne
Pon, 12.10.2020 16:10
Glasbenik je za nakup odštel 3300 evrov

Tri blagovne znamke podjetja Mura so našle kupca. To je glasbenik Jan Plestenjak, ki jih je na dražbi odkupil od podjetja Arum, ki je pred leti prevzelo posle propadle AHA Mura, preden se je v rdečih številkah znašlo tudi samo. Po poročanju časnika Finance je Plestenjak znamke odkupil preko svojega podjetja Talent-Planet in zanje odštel 3300 evrov.

Še ne ve kaj bo z njimi počel

Kot je izjavil za Finance ga je zmaga na dražbi razveselila, a še ne ve kaj bo počel z znamkami. Dodal je, da jih je »kupil malo za hec,« saj se mu je zdela ideja, da blagovne znamke znanega slovenskega podjetja ostanejo v slovenskih rokah, dobra. Za zdaj nima načrta, da bi jih prodal naprej ali se začel ukvarjati s tekstilno industrijo.

Nakup je komentiral tudi na Facebook profilu

Ko se je novica razširila, se je Jan oglasil na svojem Facebook profilu. Pravi, da bo znamka, ki je bila nekoč ponos slovenske tekstilne industrije pri njem na varnem, ne izključuje pa možnosti, da bo nekoč morda "spet dvignila svoja krila."

Dodal je še, da je bila citirana besedna zveza "za hec" narobe razumljena in da se je za nakup odločil tudi iz "spoštovanja do trdega dela mnogih ljudi" v Prekmurju. 

Starejše novice