Foto: Menart
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 20.9.2021 13:20
Jan Plestenjak je predstavil novo pesem z naslovom V naju še verjamem, pri kateri se mu je pridružila Marjetka Vovk.

Čutna balada V naju še verjamem je tretja pesem, ki najavlja nov album Jana Plestenjaka.

»Pesem je ljubezenska, zelo življenjska in opisuje dolgotrajno zvezo dveh, ki včasih zapluje v nemirne vode, nasede na čeri … pa vendar se najde veter, ki ponovno napolni njuna jadra ljubezni,« o novi skladbi razmišlja Jan Plestenjak.

Tokrat se mu je na vokalu pridružila Marjetka Vovk, pevka tandema Maraaya, ki bi jo naj za sodelovanje izbral, saj skladba zaradi nizke vokalne lege zahteva karakterno vokalistko z dobro pevsko tehniko.

Plestenjak pove, da glasbena sodelovanja vedno jemlje kot velik izziv:

»Dueti so priložnost, da se zlijejo čustva dveh izvajalcev v novo celoto in tako se lahko zgodi še prav posebna čarovnija.« 

Foto: Menart

Kombinacija, ki preseneti

»Ko naju je Jan poklical, sva po napornem dnevu ravno v postelji pila kozarec vina. Omenil je, da ima pesem, ki bi ustrezala mojemu vokalu. Brez najmanjšega pomisleka in ne da bi skladbo sploh slišala, sva samo zavpila: JA! Seveda je bil začuden, kako »ja«, če nama je še ni niti pokazal? A nama je jasno, da je vse, kar pride izpod peresa Jana Plestenjaka, vrhunsko,« razloži Marjetka.
 

Kaj pa na sodelovanje pravi Marjetkin mož? Po besedah Raaya naj bi to sodelovanje marsikoga presenetilo

»A to mi je všeč! Pozorni so na to - kako pašeta skupaj Jan in Marjetka, kako se Marjetka znajde v pesmi, ki je NI napisal Raay; en kup vprašanj, ki pa se razblinijo v navdušenje v istem trenutku, ko slišijo pesem in si ogledajo videospot.« 

Foto: Menart

Izšel je tudi videospot, ki je na družbenih omrežjih že požel številne pozitivne komentarje.

Starejše novice