Foto: New Africa / Shutterstock.com
Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Pon, 23.1.2023 14:23
Kopalnica je eden izmed najmanjših prostorov v stanovanju ali hiši, a to še zdaleč ne pomeni, da je tudi najmanj pomemben. V njej negujemo svoje telo, se pripravimo na začetek novega dne, ki ga zaključimo s sproščujočo prho ali kopeljo.

Kopalnica je več kot le prostor za osebno higieno, lahko je tudi oaza sprostitve in dobrega počutja.

Da bodo vaše kopalnice urejene v slogu

Resnično dobro se lahko počutimo le v urejenem prostoru in če so posamezni pripomočki povsod raztreseni, temu ni tako. Za kopalnice so na voljo privlačne možnosti shranjevanja, ki omogočijo, da je prostor urejen in čist. Ker je kopalnica običajno manjši prostor, nas že vgrajene inštalacije lahko omejujejo pri možnostih opremljanja.

Kljub temu pa je že z nekaj triki in idejami mogoče urediti prijeten prostor. Minimalističen slog je mogoče v kopalnici najbolje izraziti z nekaj skrbno izbranimi dekorativnimi poudarki in preprostimi barvnimi odtenki preprog, brisač in zaves za prho.

Za ljubitelje barvitih vzorcev pa je priporočljivo, da se ti med seboj ujemajo in da uporabijo podobne barvne odtenke. Tudi igrivost je mogoče poudariti z majhnimi podrobnostmi kot so puhaste preproge ali dodati celo nekaj rastlin, ki pričarajo svežino. Za dobro počutje velja izbrati tudi ustrezen koncept osvetlitve in tako v kopalnico s svetlobo vnesti še več udobja.

Z dovolj prostora za shranjevanje

Kopalnice so odličen prostor za shranjevanje predmetov, ki jih potrebujemo vsak dan in za shranjevanje pripomočkov za čiščenje. Z ozkimi omarami ustvarimo dodaten prostor za shranjevanje. Predmete, ki jih redkeje uporabljate lahko shranite v višje prostore, ostale pa tako, da bodo na dosegu roke.

Praktične so tudi nizke komode, na katere lahko postavite ogledalo ali lepe in priročne košare za shranjevanje. Nad komodo lahko namestite stenske enote ali police.

Praktične so tudi omarice, ki spretno združujejo stensko ogledalo in prostor za shranjevanje. Izbirate lahko med modeli z zrcalno sprednjo stranjo, ki so osvetljeni ali z več vratci in dodatnim policami. Nekatere omarice so opremljene tudi s vtičnicami, kamor lahko priključite brivnik, sušilec ali likalnik za lase.

Če želite, da se kopalniško pohištvo popolnoma ujema, izberite kose iz enotne serije ali všečno kopalniško garnituro. Na izbiro so v svetlih barvah z leskom ali brez, v lesnih tonih in izdelane iz materialov primernih za kopalnice.

Nepogrešljivi kopalniški dodatki

Za preoblačenje je nepogrešljiv del opreme obešalnik za oblačila ter posoda za umazano perilo. Prav pa vam bodo prišla tudi stojala s policami za toaletne pripomočke in stojala za toaletni papir, ki so lahko hkrati tudi lep dekorativni element.

S kopalniškimi dodatki lahko namreč v prostor vnesete slog, ki bo pričaral prijetno vzdušje. Majhne košare, skodelice in stojala, niso le uporabni dodatki, kamor odlagamo zobno ščetko, nakit ali kozmetiko, temveč so lahko tudi lep okrasni element.

Pozabiti pa ne gre niti na stojala za perilo. Izberite takšna, ki jih boste lahko umestili v prostor in jih po uporabi preprosto zložili in umaknili. Na voljo so različnimi modeli, celo takšni, ki jih lahko prilagajate prostoru, jih raztegnete v višino, po potrebi razširite ali zožite. Nekateri imajo tudi kolesca za enostavnejše premikanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice