Klemen Klemen danes velja za enega pionirjev domače hip hop scene.
Ustvarjeno dne
Sob, 4.7.2020 17:38
Življenja znanih Slovencev skozi osebni foto arhiv, tokrat z enim od začetnikov slovenske hip hop glasbe

"Moja rojstnodnevna zabava v Trnovem v družbi sestre in prijateljev. Tega žerjava se spomnim, ker je ostal z mano še dolgo časa. Kot otrok živahen, mama je vedno govorila, da me ni mogla pustiti samega, ker sem vedno nekaj ušpičil."

"Mama in sestra Nino na obisku pri tabornikih Močvirski tulipani. Užival sem biti tabornik, ker smo čas preživljali v naravi in ves čas se je nekaj dogajalo. Že kot otrok sem oboževal avanturistične filme in taborniki so bili kot nalašč zame."

"Tule sem star ene par mesecev in se vidi, da sem od nekdaj kričač."

"Tale je iz vrtca v Murglah. Preden sem šel v vrtec, sem bil v domačem varstvu pri teti Tasi, ki je bila fantastična kuharica. Pri dveh letih sem s trociklom pobegnil iz vrtca v Murglah in se zapeljal do njene hiše v Trnovem. Baje je pogledala skozi okno in videlo mojo glavo, ki jo tiščim med ograjo, »jaz bi jedel« je bila prva stvar, ki sem jo povedal. Takoj je klicala v vrtec, da pove, naj jih ne skrbi, da sem pri njej doma."

"Leta 1987 pri dvanajstih, na Dolenjskem z največjo gobo, ki sem jo našel v življenju! Z mano je naš pes Jon, s katerim sva bila dobra kompanjona. To so bila leta, ko me je prevzel breakdance, čeprav moja frizura tega ne kaže."

"Ko sem ob koncu srednje šole v kinu videl film Breakdance (1984), se mi je življenje obrnilo na glavo. Ta glasba in ples sta me čisto prevzela. Začel sem z breakdancom, tok sem bil prevzet, da sem si želel biti temnopolt! Odločil sem se vpisati v plesno šolo, a ko sem prišel na Kazino, so zaradi upada popularnosti breakdanca to smer opustili, tako da sem pristal pri latinskoameriških in standardnih plesih. Hip hop je bil bolj privlačna opcija."

"Z mamo Malči (Amalijo) imava še danes zelo dober odnos. Sicer je stroga in zahtevna ženska, jaz pa nisem toliko redoljuben, zato se kdaj krešejo mnenja. Kot povsod. Mama je bila šolski pedagog in ni bila nikoli pretirano navdušena nad mojimi rimami in grdimi besedami."

"Maturantski ples vzgojiteljske gimnazije v Ljubljani leta 1994. Tole obleko sem si sposodil, niso mi je starši kupili, zakaj pa je tako očitno prevelika pa res ne vem: mogoče v izposojevalnici ni bilo moje številke ali pa sem si jo izbral, ker mi je bila všeč, saj izgleda precej 'hiphopersko'. Na vzgojiteljski šoli sem pristal po naključju, takrat so to vse bile gimnazije in šolo so ti odredili glede na splošni uspeh in ocene v osnovni. Srednjo šolo sem obiskoval pet let. Predmet zaradi katerega sem ponavljal? Nemščina. Nikoli nisem imel pedagoških ambicij, sanjal sem, da bom pristal na Fakulteti za šport. Na koncu sem po srednji šoli opravil izpit za športnega maserja, kar je bila vsaj delna povezava s športom."

"Včasih me najamejo kot gosta na rojstnih dnevih. Tukaj sva s slavljencem, prijateljem od moje prijateljice, na žuru ob njegovi tridesetletnici. Kdo bi si mislil, da se mi bo dogajalo, da me bodo ljudje plačevali, da počnem kar najraje počnem. Prvi komad v angleščini sem napisal v osnovni šoli, šele pozneje sem ugotovil, da se lahko boljše izražam v slovenščini. Sprva sem rime polagal na instrumentalne vložke s plošč, nato pa sem si beate ustvarjal sam na sintetizator Casio, ki je bil cenovno dostopen in zelo popularen inštrument."

"Tale je z obdobja promocije albuma S3P leta 2015. To vem, ker poziram v velikanskim vozniškim dovoljenjem, ki so mi ga prijatelji podarili za štiridesetletnico, skupaj z vrednostnim bonom za opravljanje vozniškega izpita. Še vedno nimam izpita, ob polnoletnosti me ni mikalo, da bi ga imel, potem pa se človek na to nekako privadi. Nekoč ga bom opravil, če ne zaradi drugega zato, da se bom lahko prosto potepal po Sloveniji in raziskoval manjše kraje, ki jih ne poznam."

Starejše novice