Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 6.6.2022 10:38
Na Ptuju bodo to poletje nastopila svetovno znana glasbena imena.

To poletje bo v najstarejšem slovenskem mestu potekal največji glasbeni dogodek v Sloveniji, Offline Festival 2022.

Festival se bo odvijal 5. in 6. avgusta in bo gostil svetovno znana imena glasbene scene.

Glasbeni festival ima tradicijo že od leta 2007, saj je bil v preteklih 15 letih, sicer v nekoliko manjšem obsegu, organiziran v okviru Ptujske noči pod imenom Summer House Parade.

Letošnji Offline Festival zato ohranja enak termin in glavno nit dogodka, vendar pa ga bodo organizatorji nadgradili z globalno znanimi izvajalci, celotno odrsko produkcijo, efekti in tudi dodatno ponudbo.

Vir: Offline Festival 2022

Glavna zvezda festivala bo Lil Pump

Na Ptuju bodo avgusta nastopila zveneča glasbena imena, ki polnijo največje festivale širom sveta.

Kot glavni gost letošnjega Offline Festivala bo nastopil Lil Pump, globalna rap superzvezda. Ameriški raper je znan po uspešnicah Gucci Gang, I Love It, Arms Around You in še mnogih drugih.

Sodeloval je z umetniki kot so Kanye West, Maluma ter zbral milijarde ogledov na različnih glasbenih platformah ter za svoje delo prejel številne mednarodne nagrade.

Poleg njega bodo na dveh odrih nastopila tudi številna druga zveneča imena, kot so Morten, Mike Williams, Julian Jordan, Juicy M, Fernanda Martins, Xenia, Plastik Funk, Killfake, Slvr, Danko in mnogi drugi.

V kratkem bodo najavljeni tudi dodatni izvajalci, med katerimi izstopa Mesto, mlad nizozemski dj in producent, ki skupaj z Martinom Garrixom niza več milijonske hite.

Med domačimi izvajalci izstopata techno ambasadorki Tea Vučkovič in Glia.

Zakaj bo največji slovenski festival gostilo naše mesto?

Ptuj je iz več razlogov zelo primerna lokacija za izvedbo festivala, ki so tudi v tujini v glavnini izven glavnih mest, v naravi ali na drugih posebnih lokacijah.

»Lokacija je edinstvena in sicer gre za veliko festivalsko prizorišče (Ob Dravi), ki odpira pogleda na najstarejše slovensko mesto ter Ptujski grad, kar samo po sebi ponuja izjemno naravno kuliso,« pojasnjujejo organizatorji.

Na festivalu poskrbljeno tudi za bogato ponudbo hrane

Na festivalu bo izjemna tudi ponudba hrane, ki bo zbrana skupaj v tako imenovanem Food Cornerju.

»Potrudili se bomo, da festival prav v nobenem segmentu ne bo zaostajal za največjimi festivali v Evropi,« pravijo organizatorji.

Zaenkrat se obiskovalci lahko obrnejo na vse namestitve, ki jih ponuja mesto Ptuj in okolica, v kolikor pa se pojavi potreba, bodo organizatorji ponudili tudi dodatne nastanitve v obliki campinga ali podobnega.

Vstopnice za Offline Festival 2022 so že na voljo. Starostne omejitve ni.

Starejše novice