Družina Kesar na poletnem oddihu
Ustvarjeno dne
Sre, 1.7.2020 13:46
Nekdanja TV voditeljica Alenka Kesar, ki skupaj z možem Kamenkom uživa zakonsko srečo, bo podobno kot pretekla leta, del poletnih počitnic preživela na Rakitni, kjer imajo družinsko hišo ob gozdu.

A če je družina Kesar pretekla poletja vsaj kak teden preverjala, kako slano je morje pri naših južnih sosedih, bo letos to ugotavljala na slovenski obali, kjer bo po vsej verjetnosti unovčila tudi turistični vavčer.

Kam se odpravljate na poletne počitnice?

"Zavedamo se, da smo veliki srečneži, saj imamo hišo na Rakitni, kar pomeni, da smo celo poletje v naravi, tik ob gozdu. Da je tudi otrokom to prijazno okolje poskrbi dober internet in bazen, ki ga mož Kamenko vsako leto postavi pred hišo. Mlajši dve (11 in 12 let) sta tako večino časa v vodi, ali pa v njuni leseni hišici, kjer sta si uredili pravi brlog, midva s Kamenkom pa lahko delo za podjetje opraviva od doma, to pa nama daje tudi priložnost za dolge kave in pogovore v senci. Jaz najraje berem, letos se znova zabavam s Kamenkovo knjigo, to je njegova že tretja, z naslovom: Če bi moški vedeli. Odlično počitniško branje, zelo je duhovita! Za vse fante, ki postajajo moški in za vse moške, ki si želijo razumeti ženske. Srečno, dragi moški!"

Kaj bo letos na počitnicah za vas drugače?

"Seveda je letošnje leto povsem drugačno od let poprej. Občutek, da nas ogroža virus ni nekaj, kar bi si človek želel nositi na svojih plečih. A trenutno je tako in poleg tega, da skrbimo za zaščito in pazimo nase, smo tudi letos na Rakitni, kjer ravno poslušam vriskanje punc, ki se obmetavata z vodnimi balončki. Bomo pa letos verjetno ostali v Sloveniji, kar se sicer še ni zgodilo. Vedno smo šli še na morje k sosedom."

Kje boste unovčili svoj turistični vavčer?

"Želimo si na morje, gledala sem kampe z mobilnimi hiškami, ki pa so v večini že zasedeni, tako da vsakodnevno spremljam ponudbo, ki je na voljo. Ker je Rakitna kar visoko, si drugam v hribe ne želimo. Morje pa nas zelo mika!

Vidim pa, da bomo mogli z rezervacijo pohiteti, če želimo najti svoj prostor pod slovenskim nebom."

Če ne bi bilo korone, bi na počitnice odpotovali kam drugam?

"Vsako poletje gremo tudi na morje na Hrvaško, zadnjih nekaj let smo navdušeni nad mobilnimi hišicami. Lani smo dopustovali na Pagu, v kampu Šimuni in bili zelo zadovoljni. Samo streljaj je bilo do plaže, hišica pa je bila resnična lepa, z obilo sence. Teden dni pred uvedbo karantene smo plačali akontacijo za naš dopust, ki pa nam očitno polzi med prsti. Številne okužbe pri sosedih nas ne navdajajo z najboljšim občutkom. Na srečo pa imamo drug drugega in smo zdravi, kar je največ, kar si človek lahko želi."

Nagradna igra

Na naši Facebook strani Ljubljanainfo poteka poletna nagradna igra. Kamenko Kesar podarja svojo knjigo Če bi moški vedeli.

Preberite še

Starejše novice