Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Čet, 19.1.2023 13:17
Valentinovo je pred vrati in verjetno se tudi vi že sprašujete, kaj bi letos podarili svojim najbližjim. In zakaj ne bi posegli po kvalitetnem in praktičnem darilu, kot so na primer usnjeni copati – ti zagotovo ne bodo nikogar pustili ravnodušnega.

O nastanku valentinovega poznamo več legend. Po eni izmed njih naj bi prva omemba Valentina tako segala že v obdobje Rimljanov, ko naj bi mladi rimski duhovnik Valentin na skrivaj sklepal zakonske vezi med dvema zaljubljencema. Ker to ni bilo všeč tedanjemu vladarju, so ga usmrtili ravno 14. februarja leta 270. 

Prva povezanost praznika z ljubeznijo pa beležimo v obdobju srednjega veka, ko so v Angliji in Franciji ta dan označili kot dan, na katerega se ptički ženijo.

Ljubimci so si zato izmenjavali ljubezenska pisma in verze ter si na ta način izkazovali ljubezen.

Valentinovo so do nedavnega praznovali predvsem v zahodnih državah kot so Italija, Francija in Amerika. Zaljubljenci so si na poleg voščilnic podarjali tudi druga darila, predvsem čokoladice, šopke rož, nakit in še mnogo drugega. 

Podobno kot mnogo drugih navad, pa je praznik zaljubljencev prišel do nas šele v sodobnem času, in sicer z Nizozemskega. In vse od tedaj tudi pri nas zaljubljenci na različne načine slavijo ljubezen.

Obdarovanje za valentinovo

Pravijo, da je valentinovo predvsem praznik trgovcev, saj se na ta dan proda veliko čokolad, čokoladnih bonbonov, rož in drugih daril. Toda za mnoge pa je to eden najpomembnejših dni v letu – dan, ko si na prav poseben način izkažemo ljubezen. 

Za valentinovo najpogosteje obdarimo svojo boljšo polovico. Čeprav naj bi bil to praznik vseh zaljubljencev, pa imamo radi tudi svoje prijatelje, otroke in starše – in tudi njih lahko za valentinovo presenetimo z lepim darilom.

Zakaj so usnjeni copati najboljše darilo za valentinovo?

Obstaja mnogo načinov, kako lahko na valentinovo izrazimo ljubezen do najbližjih. Lahko sledite množici in izberete čokoladne bonbone, šopek rož, nakit ali napišete ljubezensko posvetilo. 

Lahko pa razmišljate nekoliko drugače in svoji boljši polovici podarite lepo in praktično darilo, kot so na primer usnjeni copati.

Obstaja mnogo razlogov, zakaj so vrhunski usnjeni copati odlična izbira za darilo ob dnevu zaljubljencev. Vas zanima kateri so to?

Usnjeni copati so primerni za vse starosti

Ne glede na to, ali kupujete valentinovo darilo svojemu partnerju, partnerici, staršu, otroku ali prijatelju, so usnjeni copati več kot odlična izbira. To je darilo, pri katerem se vam ne bo potrebno obremenjevati, ali je primerno starosti ali spolu, saj hišne copate uporabljamo prav vsi. 

In ravno zato so vam v pestri ponudbi usnjenih copat na voljo ženski in moški hišni copati ter otroški copati, ki se med seboj razlikujejo predvsem v svojem izgledu. 

Če pa primerjate njihove lastnosti, boste hitro ugotovili, da usnjeni copati zagotavljajo popolno udobje, ne glede na starost.

Usnjeni copati so praktično darilo

Hišne copate je potrebno redno menjati, če želimo poskrbeti za najboljšo higieno in zdravje naših stopal. In tako hitro kot jih menjamo, jih tudi kupujemo. Ker pa je preobuvanje v copate nepogrešljivo v naših domovih, je več kot očitno, da so usnjeni copati lahko zelo praktično darilo.

Malo verjetno je, da usnjeni copati vaši boljši polovici ne bodo všeč. Popolnoma jasno je, da jih je slej ko prej potrebno zamenjati, in kaj je boljšega, če to storimo ravno za praznik zaljubljencev.

Ker usnjeni copati niso zgolj lepi, ampak ohranjajo naša stopala topla in zdrava, je to vedno zelo uporabno darilo.

Usnjeni copati poskrbijo za dobro počutje vaših najbližjih

Naravno usnje odlično odvaja vlago, hkrati pa je dober toplotni izolator. V usnjenih copatih se stopala ne potijo, zaradi česar ste lahko brez skrbi pred neprijetnimi vonjavami. Ker je usnje mehko, se takšni copati odlično prilegajo stopalom in so izredni udobni za nošenje, stopala pa se v njih popolnoma spočijejo ter sprostijo. 

S tem, ko boste svoji ljubljeni osebi kupili usnjene copate, boste za njegovo ali njeno počutje naredili veliko dobrega. Različni in personalizirani modeli ter pisani vzorci so dovolj tehten razlog, da nobena boljša polovica ne bo ostala ravnodušna.

Usnjeni copati so kakovostno darilo

Naravno usnje velja za material, ki je izjemno trpežen in vzdržljiv. Usnjeni hišni copati zato še dolgo ostanejo takšni, kot so bili na dan, ko ste jih kupili. Enostavno pa je tudi njihovo vzdrževanje, saj za to potrebujete le vlažno krpo. 

Prav je, da si ljudje izkazujemo ljubezen vsak dan in ne samo na valentinovo. Nič pa ni narobe, če se vsaj en dan v letu še posebej potrudimo in svoji boljši polovici kupimo pozornost, ki je lepa, praktična in kakovostna – vrhunski usnjeni copati to zagotovo so!

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice