Lemmy Kilmister je imel še zadnje darilo za prijatelje (foto: Twitter)
Ustvarjeno dne
Tor, 13.4.2021 19:13
Pevec in basist Motörhead je imel pred smrtjo nenavadno željo.

Pepel Lemmyja Kilmisterja so razdelili med najbližje prijatelje – v metkih!

Legendarni pevec in basist zasedbe Motörhead je dolga leta zbiral staro orožje, uniforme in spominčke iz prve in druge svetovne vojne, zato njegova odločitev ni tako nepresenetljiva.

Novico je sporočil televizijski in radijski voditelj Riki Rachtman, ki se ga bodo mnogi ljubitelji trše glasbe spomnili kot voditelja oddaje MTV Headbanger's Ball.

»Tik preden se je poslovil, je prosil, če lahko po smrti njegov pepel dajo v naboje in jih pošljejo najboljšim prijateljem,« je Rachtman zapisal na Twitterju in dodal: »Danes sem metek prejel in se razjokal.«

Vsak naboj s pepelom je položen v kristalno škatlo (foto: Twitter).

Podoben zapis je delil upokojeni tenisač Pat Cash, ki je februarja lani objavil fotografijo metka, ki ga je v slovo dobil Whitfield Crane, pevec zasedbe Ugly Kid Joe in Lemmyjev dober prijatelj, s katerim sta si večkrat delila odre.

Mimogrede ... Njunemu duetu Born to Raise Hell lahko prisluhnete na dnu prispevka.

Cash je zapisal, da so vsi prejemniki s spominkom prejeli tudi pismo, v katerem je zapisano: »Vemo, da je Lemmy poznal ogromno ljudi, a le peščico je obravnal kot prijatelje in še manj je takšnih, ki jih je dojemal kot družino. Ker ste me slednjimi tudi vi, bi vam radi podarili delček Lemmyja. Vseh se nas je dotaknil in nihče ga ne bo pozabil in njegov pepel je namenjen temu, da ga ohranimi v spominu za vedno. Bil je Lemmy. Igral je rock'n'roll. Ne pozabimo ga.«

Lemmy Ian Kilmister je umrl 28. decembra 2015 zaradi raka prostate in srčne aritmije v starosti sedemdeset let. Še dva tedna prej je zadnjič stal na odru, ko so Motörhead v Berlinu zaključili svojo zadnjo turnejo.

Zadnjih dvajset let se ga je prijel sloves žive legende rock'n'rolla, vpliv glasnih Motörhead, ki so svoj DNK vlekli tako iz heavy metala kot punka (čeprav je v intervjujih vedno kategorično trdil, da igrajo »le rock 'n' roll«), pa je navdihnil cele generacije glasbenikov.

Starejše novice