Bruce Dickinson je eden najbolj čislanih vokalistov v heavy metalu. Z Iron Maiden se prihodnje leto vrača na odre (foto: Mimi Inhof).
Ustvarjeno dne
Pet, 13.8.2021 11:55
63-letni pevec Bruce Dickinson verjame, da bi potek bolezni bil hujši, če ne bi bil cepljen.

Bruce Dickinson je prejšnji teden odpovedal dva zadnja nastopa turneje An Evening with Bruce Dickinson, pogovorne večere na temo knjižne biografije What Does This Button Do? potem, ko je »oseba iz gospodinjstva prejela pozitiven test na covid-19«.

Okužba navkljub cepljenju, a brez resnih posledic

Nekaj dni pozneje je tudi sam zbolel za covidom.

»Počutil sem se, kot da imam prehlad, zato sem se testiral. In rezultat je bil pozitiven. Mislil sem si, 'oh, sranje'. Nekaj dni sem kihal, občutek je bil podoben gripnemu prehladu, precej sem kihal in se počutil slabotno,« je opisal.

Zdaj jso simptomi že minili in dodaja, da ljudje delajo napako, ker se nočejo cepiti in da je prepričan, da bi bil »potek veliko hujši, če ne bi bil cepljen. Ja, tudi cepljeni lahko prenesjo virus na druge, a če ti niso cepljeni, lahko resno zbolijo ali celo umrejo«. 

Dickinson je pred leti uspešno premagal raka na jeziku, zato ni okleval s cepivom. »Obstajajo stvari, ki so smrtonosne,« je še dodal.

»Rak ubija, srčni infarkti ubijajo, prekomerna teža ubije veliko ljudi, malarija jih ubije neverjetno veliko … V nekem trenutku se bomo morali sprijazniti, da bo virus ostal z nami in začeti živeti z njim. Zato se cepite,« je še dodal.

V covidnem letu nepričakovano nova plošča

Iron Maiden so v 2020 prestavili retrospektivno turnejo Legacy of the Beast v letošnje leto, ko so jo vnovič prestavili v 2022.

Vmes so nepričakovani posneli nov album Senjutsu, ki izide 3. septembra in ga napoveduje skladba The Writing on the Wall

Skupina bo najbližje Sloveniji nastopila 10. julija v avstrijskem Wiener Neustadtu, medtem ko zagrebški nastop napovedan za letos, še nima nadomestneg termina in ga mogoče tudi ne bo imel.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice