63-letni pevec Iron Maiden ima nenavaden nasvet. foto: Mimi Inhof
Ustvarjeno dne
Pet, 10.9.2021 15:20
Pevec Iron Maiden je prebolel covid-19 kljub polnemu cepljenju.

Nikoli dolgočasen Bruce Dickinson, pevec heavy metal legend Iron Maiden, pilot potniškega letala, tv voditelj, nekdaj skoraj profesionalni sabljar, knjižni avtor in še kaj, se je pred kratkim razgovoril o svoji izkušnji s covidom, ki ga je staknil sredi poletne solistične turneje, čeprav je polno cepljen.

V pogovoru za postajo Sirius XM je dejal, da je potreboval deset dni za okrevanje in nato še en teden, da sta se mu vrnila vonj in okus.

»Ta zadeva je hujša kot gripa. Ljudem bi svetoval, naj je ne jemljejo kot gripo. Poznam precej ljudi, ki so zboleli, ker niso bili cepljeni. Cepljeni pa niso bili, ker so premladi. Govorim o dvajsetletnikih, ki so v postelji preležali šest ali osem tednov.«

Covid lahko udari na erekcijo?

»Ljudje govorijo o dolgem covidu, ki lahko udari na vaše možgane ali povzroči diabetes, ampak lahko pa tudi udari na vašo erekcijo, lulček vam uplahni. Prostornina krvničk pri tej bolezni se poveča in zato ne pride do dovoljšnje prekrvavitve na telesni ekstremih in tukaj mislim na organ, ki ga moški imamo na sebi zelo radi. To je lahko precej boleče,« je povedal z mešanico angleškega humorja in resnega tona.

Proti koncertom samo za cepljenje

Iron Maiden so prejšnji teden izdali težko pričakovani album Senjtsu in se na odre vračajo prihodnje leto z »best of« turnejo Legacy of the Beast, ki so jo že dvakrat prestavili (Senjtsu bo pravo koncertno promocijo doživel na poznejši kratki turneji po manjših dvoranah), a kljub lastni izkušnji s covid-19, ne zagovarja pobud, da bi na koncerte lahko prihajali samo cepljeni.

V intervjuju za Rolling Stone je povedal, da ideji nasprotuje in da bi se moral vsak posameznik odločiti, ali se želi cepiti ali ne.

»Gre za popolnoma svobodno odločitev,« je dejal in dodal, da vseeno poziva čim več ljudi, da se cepijo.

Starejše novice