Foto: Posnetek zaslona Youtube profil Nika Records
Profile picture for user zalastritof Zala Štritof
Ustvarjeno dne
Pon, 12.7.2021 12:45
Samuel Lucas z glasbeno kolegico Majo Založnik v duetu poje o tem, kaj bo za seboj pustil v glasbi in ljudem, ki jih ima rad.

Nova pesem Samuela Lucasa, za katero je moči združil z Majo Založnik, je nastala v okviru sodelovanja na festivalu Melodije morja in sonca. Do sedaj na odrih še nista stala skupaj, pa vendar je Lucas o Maji Založnik povedal, da je izjemna pevka s prepričljivo interpretacijo, zato sta se takoj odlično ujela.

»Vse od svojega prvega avtorskega albuma Sebe dajem dalje skušam biti angažiran v vseh svojih pesmih,« razmišlja o svoji glasbeni poti Lucas, ki v svojih aranžmajih meša različne stile, od bluza, funka, rocka in popa, so sporočili iz založbe Nika Records.

»Zdi se mi namreč, da sem v letih, ko mi ni vseeno, kaj se dogaja s svetom in z ljudmi okoli mene, pomembno mi je, kaj bo ostalo za menoj, ne samo v glasbi, ampak kaj bom pustil ljudem, ki jih imam rad,« še dodaja.

Avtorica besedila skladbe Vita Lunaček, žena priznanega tekstopisca Roka Lunačka, o skladbi pravi:

»Kdo smo? sta sicer samo dve besedi, ki pa nemalokrat tvorita pomembno vprašanje, ki tvori naše misli in naša dejanja, naša dejanja pa so naše življenje. Torej pomembno vprašanje. Vesela sem, da sem lahko napisala tole besedilo. Sploh zato, ker si tudi sama velikokrat zastavim dotično vprašanje.«

Starejše novice