Ustvarjeno dne
Sre, 2.12.2020 11:22
Stopili smo v veseli december in božič je bližje, kot se zdi. Za tiste, ki radi okrasite dom že v začetku meseca in dekoracije ne prepuščate naključju, smo pripravili nekaj idej, povezanih z letošnjimi trendi.

Glede na razstavo Christmasworld vam predstavljamo 5 različnih trendov, ki jih lahko uporabite pri dekoraciji vašega doma. Le odločiti se je treba, kateri vam je bližje.

Minimalistični zeleni trend

Zeleni ritual predstavlja naravni minimalizem, ki simbolizira umirjenost, upanje na začetek nečesa novega in po mnenju oblikovalcev težnjo k minimalni porabi.

V okviru tega trenda je bilo predlagano, da se osredotočimo na uravnotežene barve, blizu naravnim odtenkom – peščena, siva, svetlo zelena, barva smrekovih iglic in rdečkasto rjava. Sodobna okrasitev vključuje liste in cvetove, obdelane s steklom in papirjem, narisane cvetlične vzorce in površine z naravno teksturo - predvsem keramiko in les.

Vir: Hackrea

Svilena prefinjenost

Lastniki brezhibnega okusa, ki težijo k prefinjeni estetiki, so verjetno že dolgo sanjali, da bi svoj dom okrasili prijazno, elegantno in čutno. 

V tem primeru naj bodo dekoracije toplih barv, razredčene z osvežilnimi odtenki - priljubljeni so svetla oker barva, rjava, barva breskve in terakota v različnih kombinacijah z lila in bledo roza. 

Prav tako vam ni treba ugibati materialov in tekstur: lesketajoča se kovina, sijaj satena in svile, prozorno steklo in žamet.

Vir: Hackrea

Družinska sreča

Ta trend predlaga združevanje družinskih vrednot in ljubezni do okolja. Ta slog božičnih dekoracij leta 2020 je dobrodošel in vsestranski na svoj način, saj vabi h kompromisom in je navdihujoč, nepričakovan in presenetljivo harmoničen.

Ključni za trend so svetlost in svežina: limona in limeta, meta in mlada trava, pomaranče iz bučnega voska. Pri dekoracijah je priporočljivo, da uporabite reciklirane materiale in okraske izdelate kar sami. Pomagajo vam lahko družinski člani!

Vir: Hackrea
Vir: Hackrea

Zvezdnata noč

Zelo opazen trend v letu 2020, ki bo vaš dom spremenil v praznovanje praznikov nekje na prostem. Če radi občutite naravno svežino, opazujete oddaljene zvezde in imate radi oglušujočo tišino, potem je ta dekoracija narejena za vas!

Prevladujoče barve so seveda temno modrih, modro-zelenih, sivih, dimnih, golobje-sivih in črnih odtenkov.

Prav tako z dekoracijo ne rabite pretiravati: dovolj bo malo kovine, marmorja, žameta in nakita z znaki zodiaka.

Vir: Hackrea

Prazniki v koči

Ta trend je letos še posebej priljubljen, predvsem zaradi epidemije, ki onemogoča organiziranje večjih zabav. Predlagala ga je nizozemska blagovna znamka Kaemingk - eden najbolj znanih proizvajalcev novoletnih okraskov in okraskov božičnih dreves na svetu. Tokrat so oblikovalci predlagali, da bi ustvarili vzdušje božičnega srečanja v kakšni prijetni, osamljeni brunarici - kjer je prostor le za najbližje in ljubljene.

Predlagajo bele barve in dekoracijo s snežnimi in zimskimi malenkostmi, ki jih lahko prinesete s seboj.

Vir: Hackrea

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice