Slika je simbolična.
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 3.8.2021 14:31
Letošnji Trnovfest poteka že 30. zapored. A letos ne gre za javni dogodek.

V Trnovem se je začel že 30. Trnovfest. Na priljubljenem ljubljanskem festivalu, ki se je do leta 2019 imenoval Trnfest, so na oder prvi stopili metalci Black Ivy.

A letos festival poteka nekoliko drugače. Koncerti so tokrat namenjeni le članom društva, saj gre na tak način za zaprto prireditev, kar pomeni, da pravila, povezana s preverjanjem izpolnjevanja PCT pogoja za takšno prireditev ne veljajo.

Ob tem so nekateri na družbenem omrežju Twitter opozorili, da se marsikdo ne zaveda resnosti situacije, povezane z epidemijo koronavirusa.

V društvo se lahko včlanite brezplačno

Ob tem so organizatorji na družbenem omrežju Facebook izpostavili: »Vsi tisti, ki morda še ne veste, so letošnje odprte vaje v sklopu festivala Trnovfest, namenjene za podpornike in člane našega društva, ker ne gre za javni dogodek. Seveda se lahko brezplačno včlanite in podprete kulturo tudi vi.«

Ob tem so vse zainteresirani pozvali še: »Prosimo vse podpornike in člane, da se v Trnovo, če se le da, pripeljejo s kolesi ali peš ter da spoštujejo pravila nočnega miru za blaginjo okoliških prebivalcev. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in se vidimo na najlepšem vrtu v Trnovem.«

Koncerti do konca meseca

Do konca avgusta se bo na odru v Trnovem zvrstilo kar nekaj glasbenih skupin, med njimi KiNG FOOTidal WavesSeven days In May in Before Time. Jutri, 4. avgusta, bo na oder stopil posavski kvartet Lilith Cage.

Nekaj večerov bo namenjenih burleski in kabaretu, v petek, 13. avgusta, pa bo Friday the 13th – Metal Edition.

Več informacij o dogajanju na festivalu lahko spremljate na njihovem Facebook profilu.

Starejše novice