Ivor Neville 'Nick' Kamen kot model za Levi's v osemdesetih (foto: Levi's promo).
Ustvarjeno dne
Sre, 5.5.2021 16:08
Proslavil se je v znani reklami za kavbojke Levi's in slavo izkoristil za lansiranje glasbene kariere.

Britanski glasbenik Nick Kamen je umrl v starosti 59 let. Novico o smrti nekdanjega pevca in manekena je na Instagramu včeraj objavil njegov prijatelj Boy George, ki je zapisal: »Počivaj v miru, Nick Kamen, najbolj lep in čudovit moški.« 

V Essexu rojeni Ivor Neville Kamen se je proslavil z uspešnicami kot sta I Promised Myself in Each Time You Break My Heart, javnost pa ga je prvič opazila v znameniti reklami za kavbojke Levi's, kjer si je ob stari uspešnici Marvina Gaya Heard It Through the Grapevine v javni pralnici slekel kavbojke – na navdušenje tam prisotnih predstavnic nežnejšega spola.

Nad postavnim Angležom je bila navdušena tudi Madonna, ki mu je ponudila duet v skladbi Tell Me. Pozneje je pripovedovala, da jo je pritegnila njegova karizma in čudovit glas, nekaj časa se je veliko pisalo o njuni domnevni aferi, kar je zvezdnica še dolga leta zanikala, verjetno zato, ker je bila v tistem obdobju poročena z igralcem Seanom Pennom.

Prva izdana skladba Each Time You Break My Heart je 1986 dosegla peto mesto britanske lestvice singlov. Na drugem albumu Us (1988) je pri prej omenjeni Tell Me je sodelovala Madonna, Kamen pa je največje uspehe požel v Nemčiji, Franciji, Italiji, Avstraliji in Španiji, ne pa tudi v domači Angliji, kjer so ga precej hitro pozabili.

1990 je izdal uspešnico I Promised Myself, zadnji velik hit, s katero je posegel po prvem mestu lestvic v osmih evropskih državah, dve leti pozneje je izdal zadnjo ploščo Whatever, Whenever in se v naslednjih letih umaknil iz javnosti.

Predlani je izšla Nick Kamen: The Complete Collection, zbirka celotnega diskografskega opusa, in občasno ga je bilo moč ujeti na manjših odrih – povečini v Nemčiji ali Avstriji.

Starejše novice