Ustvarjeno dne
Pet, 30.12.2022 14:00
Po dveh letih, ko so bila silvestrovanja na prostem zaradi koronavirusa odpovedana, se letos vračajo v vsem svojem sijaju.

Silvestrovanja se letos vračajo v vsem svojem sijaju. Tako kot pred korono, bo tudi letos možno v Ljubljani silvestrovati na štirih prizoriščih, in sicer na Kongresnem trgu, Mestnem trgu, Pogačarjevem trgu in na Trgu francoske revolucije.

Prvi bodo v novo leto vstopili otroci

V Ljubljani bodo prvi novo leto pozdravili otroci. Ob 16. uri se bodo skupaj s starši zbrali na Kongresnem trgu, kjer jih bodo zabavali njihovi najljubši pravljični junaki, ogledali si bodo lahko glasbene nastope otrok, obiskal pa jih bo tudi Dedek Mraz s svojim spremstvom.

V novo leto bodo nato simbolično vstopili ob 17. uri.
 

Silvestrovanje na Kongresnem trgu za najširšo publiko

Silvestrovanja na vseh štirih prizoriščih se bodo začela ob 21. uri. Program na Kongresnem trgu bo namenjen najširšemu krogu publike.

Za zabavo bodo skrbeli Samuel Lucas, Maraaya in Miran Rudan z inDesign.

Na Mestnem trgu slovenske glasbene dive 

Na mestnem trgu bomo na svoj račun prišli ljubitelji slovenske zabavne glasbe, saj bo silvestrovanje tam v družbi slovenskih glasbenih div Alenke Godec, Helene Blagne in Nuše Derenda.

Na Pogačarjevem trgu pa bodo nastopili Pop Design.

Silvestrovanje za ljubitelje punka in rocka

Silvestrovanje na Trgu francoske revolucije bo, med drugim, namenjeno ljubiteljem punk in rock skupin, saj bodo tam nastopili Lim Smrad in Žila, Klemen Klemen, Happy Ol’McWeasel ter Within Destruction.

Ob polnoči čas za ognjemet

Ob polnoči bo, v primeru jasnega vremena, nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet iz biorazgradljivih izstrelkov. Ognjemet bodo pripravili na ljubljanskem gradu.

Če bo megleno, velika oblačnost ali močan veter pa bo ognjemet zvočni, uporabili pa bodo nizko leteče rakete.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice