Nandy Bushell in Foo Fighters ob koncu nastopa v Los Angelesu, 26. 8. 2021 (foto: Nandy Bushell Facebook).
Ustvarjeno dne
Čet, 2.9.2021 15:43
Nandy Bushell je igrala tudi z Lennyjem Kravitzom in napisala skladbo s Tomom Morellom.

Prejšnji konec tedna je Dave Grohl izpolnil obljubo in povabil 12-letno Nandy Bushell, da je za bobni zaključila koncert Foo Fighters v Los Angelesu.

Bushellova je 'razturila' bobne med izvedbo Everlong pred 16.000 glavo množico v dvorani The Forum. 

V Južni Afriki rojeno dekle - v zgodnjem otroštvu se je družina preselila v Anglijo, od koder prihaja njen oče -  je pri petih dobila prve bobne.

Pri sedmih sta starša že objavljala prve posnetke, na katerih igra bobne, kmalu je postala spetna senzacija s preigravanjem rockovskih klasik.

Posnetni, na katerih je brezkompromisno tolče po bobnih, so hitro postali viralni in znani glasbeniki so bili polni hvale za njen talent.

Lenny Kravitz jo je povabil na koncert v londonsko O2 Areno, kjer sta na tonski vaji odigrala Are You Gonna Go My Way, Chad Smith iz Red Hot Chili Peppers je z njo posnel nekaj materiala. 

Matt Bellamy iz Muse je bil tako navdušen nad njeno izvedbo Plug In Baby, na kateri igra vse inštrumente, da ji je v dar poslal eno svojih kitar.

Dave Grohl je njen najljubši bobnar

Nenavadno prijateljstvo sega v leto 2019, ko je prvi mož Foo Fighters slučajno videl posnetek, na katerem igra bobne pri skladbi In Bloom, njegove bivše zasedbe Nirvana.

»Nekaj posebnega je videti veselje in energijo otroka med igranjem inštrumenta. Meni ta punca deluje kot sila narave,« je dejal.

Avgusta lani je Nandi objavila posnetek skladbe Everlong in Dava (ki ga ima za svojega naljubšega bobnarja) izzvala na bobnarski dvoboj.

Čez nekaj dni ji je odgovoril s svojim posnetkom in prvič sta se spoznala preko Zooma. Grohl, ki velja za »najbolj prijaznega možakarja v svetu rocka«, je bil tako navdušen nad njo, da ji je pozneje napisal skladbo z naslovom Nandi in jo povabil, da se pridružil Foo Fighters, ko bodo koncerti znova organizirali. Seveda, je obljubo držal.

Od Instagrama do naslovnic revij za bobnarje

Pred kratkim se je pojavila na naslovnici specializirane revije Modern Drummer. Med pogovorom je razkrila, da se z glasbo ukvarja zaradi Ringa Starra, saj jo je skladba Beatlov Hey Jude navdušila, da je prvič prijela bobnarske palice, da je njen oče »obseden s glasbo« in da dolge ure skupaj poslušata albume najljubših izvajalcev, da ostajajo bobni njena prva ljubezen, a da zadnje čase vse več vadi igranje kitare in basa (ter občasno petja), da se igranja učila preko YouTube videjev, a da se s sošolci ne pogovarja o glasbi.

Hkrati je razkrila, da je s Tomom Morellom (kitaristom Rage Against the Machine) in njegovim 9-letnim sinom napisala skladbo, ki se tematsko ukvarja z okoljevarstveno tematiko. Ni slabo za 12-letno punco.

Nekaj njenih posnetkov si oglejte spodaj ...

Starejše novice