Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 28.6.2022 20:41
Besedilo je napisal skupaj s svojim bratom Aljošo Bogolo.

Pevec Dominik Bagola, z umetniškim imenom Balladero predstavlja novo pesem Marelice.

»Novi singl Marelice je razgiban, sončen, poletni napev, ki po lanskih singlih Najina in Potujem prinaša novo zasanjano podlago za brezskrbne vroče dni«, pravi Balladero in dodaja: »Pesem, ki govori o priljubljenem sadežu, spremlja tudi videospot.« 

Videospot je nastal pod taktirko režiserja Igorja Pečolerja, glasbo je napisal Dominik Bagola, medtem ko mu je pri besedilu na pomoč priskočil njegov brat Aljoša.

Balladero videospot popestril s snežno belim klavirjem

Pesem Balladera pospremi k njegovim začetkom in ga posede v njegovo naravno okolje, za klavirske tipke. Izkušeni klavirski kantavtor, ki se je podpisal pod vrsto radijskih uspešnic, nas v marelično poletje vabi s snežno belim pianinom.

Marelice so kot sproščena oda poletju, tudi nekakšna skrinjica spominov na Balladerove otroške dni v rodni vasi.

Balladero v skladbi preprosti klavirski melodiji, pristavi polno mero barvitosti in igrivosti, z obveznim ščepcem lahkotne poletne romantike.

Pri nastajanju pesmi je sodelovala izvrstna mednarodna zasedba

Novo skladbo Marelice krasi tudi izvrstna mednarodna studijska zasedba, v kateri se ob Balladeru na vokalu in klavirju pojavita še kitarska virtuoza Peter Dekleva in Italijan Lorenzo Corti.

Sodeluje tudi priznani britanski bobnar Ash Soan, ki je sodeloval že s svetovnimi imeni glasbe, kot so  Adele, James Morrison, Sam Smith in Dua Lipa.

Za produkcijo je tokrat poskrbel izkušeni domači producent Jernej Kržič, ki je za skladbo odigral tudi bas kitaro. Skladbo pa dopolnjuje še Katja Sever Kržič na spremljevalnih vokalih.

Starejše novice