Letos tovrstnih prizorov na Kongresnem trgu še ne bomo videli (foto: Mimi Inhof).
Ustvarjeno dne
Tor, 1.6.2021 14:43
Z umirjanjem epidemije se v prestolnico vračajo koncerti.

Tudi letos bo v Ljubljani koncertno manj živahno leto kot pred epidemijo, a vseeno boste lahko našli dogodke za potešitev glasbene lakote.

Pripravili smo izbor potrjenih koncertnih dogodkov v prestolnici.

Mentanje se vrača v Šiško

Ment se v Šiški začenja kmalu (foto: Aljoša Rosa).

Sezono odpira dogajanje v Kinu Šiška, kamor se med 3. in 11. junijem vrača tridnevni 'showcase' festival Ment. Ob konferencah in brezplačnih delavnicah, se bo odvilo devet koncertov s 30 manj znanimi, a zanimivimi glasbenimi gosti na treh različnih lokacijah: v Kinu Šiška, v Mestnem muzeju in v tivolski Švicariji.

Festivalske vstopnice so že razprodane, dnevne vstopnice lahko kupite tukaj.

Pogoj za vstop na koncerte je PCT - potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali negativen izvod PRC ali HAG testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur.

Bogat program Festivala Ljubljana

Sloviti Plácido Domingo bo po treh in pol letih znova zapel v Ljubljani (foto: Mimi Inhof).

Med odmevnimi tujimi koncertnimi dogajanji v Sloveniji tako za letos jeseni na urniku ostaja že dvakrat prestavljeni nastop italijanskega tenorista Andreje Boccelija v Stožicah, se pa poleti vrača že 69. Festival Ljubljana, ki se v prestopnici odvija med 21. junijem.

Začel se bo s tradicionalno Poletno nočjo, koncertu preminulemu skladatelju in glasbeniku Tadeju Hrušovarju in zaključil 8. septembra z gostovanjem Simfoničnega orkestra dunajskega radia ORF.

Med vrhunci najdemo še 5. julija nastop Tomaža Domicelja, ki se mu bo pridružil kitarist Primož Grašič, 8. julija pa se v Ljubljano vrača sloviti bariton Plácido Domingo, eden največjih svetovnih zvezdnikov operne glasbe.

27. avgusta bo v Križankah tradicionalno nastopil Vlado Kreslin z gosti. Celotni program Festivala Ljubljana najdete na njihovi strani, vstopnice lahko kupite tukaj.

Urbano dogajanje na Tobačni

Vlado Kreslin bo poleti veliko koncertiral, v Ljubljani ga boste lahko videli dvakrat (foto: Mimi Inhof).

Dogajanje se vrača tudi na Tobačno ulico, kjer letošnje Urbano dejanje prireja tri koncerte za 450 obiskovalcev vsakič. 17. junija je gost otvoritvenega večera Vlado Kreslin, naslednji dan na oder stopijo Joker Out, ki so zaradi epidemije že dvakrat prestavili razprodana koncerta v Cvetličarni in bodo zdaj končno promovirali prvenec Umazane misli, mini festival pa v soboto zaključujejo Hamo & Tribute 2 Love.

Vstopnice lahko kupite tukaj.

Tehno in rock ’n’ roll na Litostroju

Siddharta bo po skoraj dveh letih v Litostroju znova donela v 'električni različici' (foto: Marko Alpner).

FUKSi oziroma Festival urbane kulture Slovenija se vrača proti koncu poletnih počitnic in na novi lokaciji, v Industrijski hali Litostroj.

V petek, 20. avgusta bo po dolgem času v Ljubljani spet ropotala Siddharta v električni izvedbi, v soboto se bo v Litostroju plesala ob tehno ritmih izpod prstov italijanske didžejke Deborah De Luce.

Organizatorji obljubljajo vračilo kupnine v primeru odpovedi zaradi protikoronskih ukrepov, zato si lahko brezskrbno zagotovite svojo vstopnico tukaj.

Punk rock vztraja v Cvetličarni

Vse kaže, da Bad Religion prihajajo v Cvetličarno (vir: Facebook).

Med solističnimi tujimi gostovanji izpostavimo koncert legend ameriškega punk rocka Bad Religion, ki naj bi po lanskoletnem prestavljenem nastopu tokrat 16. avgusta končno stopili na oder Cvetličarne.

Sklepni del evropske turneje, med katerim je tudi obisk Slovenije, za zdaj ostaja na urniku, a se lahko prestavi v primeru, da se ukrepi po državah do takrat ne bodo dodatno zrahljali.

Vstopnice so na voljo tukaj.

Večji koncerti in festivali doma in pri sosedih so letos že odpovedali izvedbo in se selijo v 2022. To so Zucchero (15. junij), OneRepublic (11. maj) in Judas Priest (12. julij) prihajajo v Stožice tako šele prihodnje leto.

Festival MetalDays v Tolminu se bo po dveh letih vrnil šele med 24. julijem  in 30. julijem 2022, a tudi pri sosedih se največji festivali z izjemo za letos potrjenega srbskega Exita, že s precej napovedanimi gostovanji selijo v boljše čase: zagrebški InMusic festival bo zdaj med 20. in 22. junijem 2022, največji avstrijski festival Nova Rock med 9. in 12. junijem, nemška Rock in Park / Rock am Ring sta napovedana za vikend med 3. in 5. junijem, medtem ko so največji madžarski festivali Sziget, Volt in Balaton Sound napovedali vrnitev v 2022, a brez konkretnih datumov in za zdaj brez nastopajočih glasbenikov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice