Fake Family, Foto: Ljubljanainfo
Profile picture for user Ziva Brecelj Živa M. Brecelj
Ustvarjeno dne
Ned, 9.5.2021 16:47
Po mesecih spremljanja spletnih kulturnih dogodkov s kavča nam je konec tedna Vrtni kavč festival končno omogočil koncerte in predstave v živo.

Ker so dogodki že v osnovi namenjeni majhnemu številu gledalcev, se je letošnji festival izkazal kot nalašč za trenutno situacijo. Tokrat so prijatelji kulture odprli svoje vrtove, dvorišča, terase in strehe. Z uporabo zunanjih prizorišč so organizatorji sledili priporočilom NIJZ ter hkrati pričarali posebno vzdušje z unikatnimi spontanimi koncerti in predstavami, ki so jih umetniki soustvarjali z gostitelji. 

Nastopili so Fake Family in igralka Marijana Brecelj

V Ljubljani smo obiskali koncert skupine Fake Family, sicer družinske različice skupine Fake Orchestra. Na vrtu vile na Taboru v Ljubljani so v zasedbi poleg ustanovitelja kitarista Igorja Leonardija in pevke Ane Vipotnik nastopili še trobentač Big banda RTV Slovenija David Jarh, Alina Jarh in Nana Leonardi. Na odru se jim se z recitacijo pesmi Karla Destovnika Kajuha pridružila tudi dramska igralka in nekdanja članica SNG Drame Marijana Brecelj

Igralka Marijana Brecelj
Igralka Marijana Brecelj, Foto: Ljubljanainfo

Ana Vipotnik, pevka skupine Fake Orchestra nam je povedala, da se tako lepih dogodkov vedno veselijo: 

»Zelo lepo je igrati pred občinstvom, pa čeprav smo nastopili le za peščico gledalcev. Spletni prenosi v živo so res le zasilni izhod v covid časih. Prvi dogodek, ki smo ga izvedli v živo na vrtu, je bil na slovenski kulturni praznik 8.februarja. Namenjen je bil predvsem sosedom in naletel je na izredno lep sprejem. Takrat smo vedeli, da bomo nekaj podobnega ponovili. Ko so nas povabili na 1.Vrtni kavč festival, smo se vabilu takoj odzvali.«

Ana Vipotnik, pevka skupine Fake Orchestra in Fake Family
Ana Vipotnik, Foto: Tomaž Marolt

Nastopajoči Vrtnega kavč festivala s podoknicami razveselili starejše 

Posebnost letošnjega festivala je star gasilski avto, ki je nastopajoče prevažal na različne lokacije po mestu. Nastopajoči so s podoknicami razigrali tudi soseske in dvorišča večstanovanjskih stavb ter domov starejših občanov. S temu intimnimi dogodki so organizatorji letos poskrbeli, da se je kulturno druženje iz virtualnega sveta znova preselilo med ljudi.

Organizatorji Vrtnega kavč festivala so ekipa festivala Plavajoči grad, KD Matita, Društvo ZIZ, Radio MARŠ, Hiša otrok in umetnosti ter MCLU Koper.

Foto: Tomaž Marolt

Starejše novice