Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 27.1.2023 11:29
Po napadu razburjenega bolnika v celjski bolnišnici zaposleni zaradi stresa doživel srčni infarkt.

Kot smo poročali, je v Splošni bolnišnici Celje razburjen bolnik v sredo dopoldne poškodoval dva zaposlena.

Enemu je lažje poškodoval roko, drugemu pa je s čelnim udarcem zlomil nos, nato pa je pobegnil. Na Policijski upravi Celje so za STA potrdili, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe.

Razburjen bolnik napadel dva zaposlena, eden doživel srčni infarkt

Celjska bolnišnica je po napadu dvignila varovanje zaposlenih in objekta na najvišjo zakonsko določeno raven. Danes pa so v ta namen pripravili tudi izredno novinarsko konferenco. 

Kot je na novinarski konferenci povedal vršilec direktorja bolnišnice Dragan Kovačić, je namreč eden izmed poškodovanih zaposlenih zaradi stresa doživel tudi srčni infarkt.

»Nasilje je nesprejemljivo, čeprav je zdravstvo v krizi«

Vodstvo celjske bolnišnice dogodek obžaluje in obsoja nasilje nad ljudmi.

»Nasilje je nesprejemljivo, čeprav je zdravstvo v krizi,« je ob tem dejal Kovačić.

Povedal je, da so šokirani nad razmerami v zdravstvu in da je prišlo tako daleč, da bolniki fizično obračunavajo z zdravstvenim osebjem. Dodal je še, da so na službene elektronske naslove prejeli kar nekaj žaljivih sporočil.

Pomočnik strokovnega direktorja celjske bolnišnice Radko Komadina pa je nato dejal, da je bolnik na celjski urgenci izkazal določeno mero nestrpnosti, bil je tudi precej glasen.

»Na urgenco je prišel brez napotnice, po napadu na zaposlena pa je pobegnil, vendar ga je celjska policija kmalu izsledila. Zakaj je napadel zaposlena, še ni znano in bo ugotovljeno med policijsko preiskavo,« je pojasnil Komadina.

Izpostavil je tudi, da je v preteklosti v celjski bolnišnici prihajalo do komunikacijskih konfliktov, predvsem verbalnih, v zadnjih letih pa ni bilo fizičnih napadov.

Na Policijski upravi Celje so sicer za STA v četrtek potrdili, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice