Če bodo pri nas temperature znosne, tega ne moremo reči za zahodno polovico Evrope, kjer napovedujejo, da se bo živo srebro približalo 40 stopinjam Celzija.
Ustvarjeno dne
Čet, 6.8.2020 12:16
Po nekaj hladnejših deževnih dneh, nas bo za vikend zopet grelo sonce. Iznad Iberskega polotoka in Francije se bo tudi v naše kraje razširil anticiklon in z njim vroč zrak, a ekstremne vročine ne bo.

Konec tedna se bodo temperature v večjem delu države gibale okoli 30 stopinj Celzija. Najnižje jutranje temperature bodo med 16 in 18 stopinj Celzija. Podnevi se bo v Ljubljani ogrelo tudi do 32 stopinj. V petek, soboto in nedeljo bo tako prevladovalo sončno in vroče vreme.

Tako vroče, kot je bilo pretekli teden, ko smo doživeli vročinski val in so se temperature ponekod povzpele celo do 38 stopinj Celzija, vseeno ne bo. V zraku bo manj vlage, zato bo prenašanje vročine veliko lažje. 
 

Slovensko morje se je zaradi burje in slabega vremena ohladilo na 20 stopinj Celzija. V prihodnjih dneh se bo ogrelo ozračje, z njim pa tudi morje na prijetnih 25 stopinj Celzija.

Starejše novice