Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 16.5.2022 15:47
Na Ljubljanskem gradu je 20 novih podjetij danes prejelo certifikat Družini prijazno podjetje.

Mineva 15 let, odkar so podelili prve certifikate Družini prijazno podjetje. Od takrat se je število podjetij, ki so se vključila v postopek, povečalo na čez 300. Letos so certifikate podelili 20 novim podjetjem: osem podjetij je prejeli osnovni certifikat, 12 pa polni certifikat.

Ekvilib Inštitut certifikat Družini prijazno podjetje podeljuje skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti že od leta 2007. Prejmejo jih tista podjetja in organizacije, ki so se odločila, da se bodo sistematično lotila usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja svojih zaposlenih. 

Delovno okolje, kjer se bodo zaposleni dobro počutili

Vodja certificiranja in direktor Ekvilib inštituta, Aleša Kranjc Kušlan, je v svojem uvodnem govoru pozdravil spremembe, ki so jih doživeli v zadnjih 15 letih:

»Vse se spreminja. Pomislite samo, koliko stvari se je spremenilo v zadnjih letih. Kaj v zadnjih letih, v zadnjih mesecih. Koliko se je spremenilo šele v zadnjih 15 letih. Če nič drugega, smo za 15 let starejši, pa tudi za 15 let bolj modri.« 

Nekaj se pa ne spreminja, in to je poslanstvo certifikata. Podjetjem in organizacijam nudi orodje za bolj kvalitetno sodelovanje z njihovimi zaposlenimi, pri tem pa se zavzema za organizacijo poklicnega in zasebnega življenja ter krepitev delovnega okolja, kjer se bodo zaposleni dobro počutili, ker bodo cenjeni, kjer bodo strokovno in osebnostno rasli, kjer se bodo počutili varne in kjer bodo lahko prispevali k boljšemu življenju vseh okoli njih. 

Vzpostavljanje dobrih načinov vodenja

Trudijo se, da bi s certifikatom vzpostavili dobre načine vodenja v podjetjih: »Kjer se ceni vsako zaposleno in vsakega zaposlenega. Predvsem pa, da se jih vidi kot celostna bitja. Bitja, ki prinašajo na delovno mesto ne samo možgane in roke, ampak celo srce.«

Podjetja in organizacije, ki so prejele osnovne certifikate Družini prijazno podjetje, so: Aluminium Kety Emmi d.o.o., Arriva d.o.o. in Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o., Dom upokojencev Kranj, Epilog d.o.o., FIT varovanje, d.d., Javni zavod Ljubljanski grad, MIV servis d.o.o., SCHENKER mednarodna špedicija d.d.

Polne certifikate Družini prijazno podjetje so prejela naslednja podjetja in organizacije:
Contall d.o.o., HOFER trgovina d.o.o., Iskratel, d.o.o., Kranj, Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana, Komunala Kranj, javno podjetje, d.o.o., MAHLE Electric Drive Slovenija, d.o.o., PLIVA Ljubljana d.o.o., SPAR SLOVENIJA d.o.o., UNIOR Kovaška industrija d.d., UNITUR Turistične in druge poslovne dejavnosti d.o.o., Varstveno delovni center Murska Sobota, Zavod sv. Terezije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice