Slika je simbolična.
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Tor, 6.12.2022 11:10
Plaz je zasul cesto.

Glavna cesta Bistrica pri Tržiču-Ljubelj je zaradi sanacije zemeljskega plazu, ki se je sprožil v ponedeljek okoli 18. ure, zaprta. 

Obvoz za osebna vozila je urejen skozi Tržič, za tovorni promet pa obvoza ni. V plazu ni bil nihče telesno poškodovan ali ogrožen, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Zemeljski plaz se je sprožil med prvim in drugim predorom iz smeri Tržiča proti Ljubelju.

Promet je bil zaradi plazu oviran in je v ponedeljek zvečer potekal izmenično enosmerno, pri čemer so za usmerjanje voznikov skrbeli policisti.

V ponedeljek zvečer so vzdrževalci državne ceste začeli odstranjevati material z vozišča.

Ob 22.30 so cesto zaradi sanacije do nadaljnjega zaprli za ves promet. Obvoz je urejen za osebna vozila, za tovorni promet pa obvoza ni.

Zaprta cesta proti Ljubelju 

Cesta proti Ljubelju je zaprta pri bencinskem servisu v Bistrici pri Tržiču.

Obvoz poteka skozi Tržič proti Podljubelju in nato naprej na Ljubelj. Cesta proti Tržiču pa je zaprta v Podljubelju. Obvoz prav poteka skozi Tržič proti Bistrici pri Tržiču in naprej proti Kranju, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policisti vse voznike prosijo, naj upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo, ki označuje zaporo ceste in potek obvoza.

Zemeljski plazovi in podori na cesti med Tržičem in Ljubeljem, ki velja za eno pomembnejših povezav med Slovenijo in Avstrijo, sicer niso redkost.

Spomladi 2019 je cesto zasul skalni podor. Tisti odsek ceste je nato Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo zaščitila z izgradnjo 200 metrov dolgega nasipa iz kamnitega materiala, ki je armiran z jeklenimi armaturnimi elementi. Postavili so tudi alarmni sistem z video nadzorom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice