Vir: Posnetek zaslona (oddaja 24ur)
Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Čet, 22.10.2020 10:51

Učenci od 6. razreda osnovne šole in dijaki so že drugič v tem letu prešli na poučevanje od doma. V Sloveniji za spletne učilnice in ostala orodja spletnega poučevanja skrbi Arnes, ki pa se je v prvih dneh srečal s težavami, za katere se je dikrektor Marko Bonač tudi opravičil, s svojim iskrenim opravičilom pa je ganil mnogo Slovencev, ki so mu na družbenih omrežjih namenili veliko lepih besed. Z njim smo tudi mi govorili o težavah, s katerimi se srečujejo.

V začetku tedna je bilo s spletnimi učilnicami kar nekaj nevšečnosti, za katere ste se v izjavi na televiziji tudi opravičili in s tem presenetili tako voditelja (Slaka), kot tudi gledalce.

Meni se zdi to (opravičilo) normalno, če komu drugemu povzročiš kakšno nevšečnost. Vsekakor nam je žal, da je prišlo do motenj v delovanju naših storitev in zato sem se tudi opravičil. Razumem starše, ki so od učiteljev najverjetneje dobili navodilo, da morajo biti njihovi otroci zjutraj vsi ob točno določeni uri prisotni pri pouku na daljavo, in so bili ob motenem delovanju sistema razburjeni. Prav tako razumem tudi učitelje, ki želijo učencem in dijakom omogočiti nemoteno delo. Tudi sam sem nekoč, med in po študiju matematike, nekaj časa poučeval in inštruiral srednješolce.

Kaj se je v preteklih dneh pravzaprav dogajalo?

V ponedeljek je Arnes naenkrat uporabljalo kar 100.000 uporabnikov. Zelo težko je pred tolikšno obremenitvijo sprobati, kako bo stvar delovala. Že zjutraj smo zaznali težave na dveh storitvah, in sicer na sistemu za avtentikacijo uporabnikov ArnesAAI in na platformi Moodle v storitvi Arnes Učilnice, kjer ni bilo dovolj strežnikov, da bi obdelali vse zahtevke sproti. Posledično so se uporabniki soočali s slabo odzivnostjo oz. počasnim odpiranjem spletnih strani storitve.

V torek pa je bila napaka v programski opremi, zaradi česar spet niso delovale spletne učilnice, včeraj pa smo se soočali z napadi DDoS, na spletne učilnice, ki »sesujejo« strežnik in lastniku spletne strani, ki na njem gostuje, onemogočijo delovanje strani. Napade smo hitro odpravili. Vse ostale storitve so za učence in dijake potekale nemoteno. V času zaprtja šol je uporaba le-teh tudi do 100-krat večja (in 4-krat večja kot v 1. valu epidemije).

Foto: Arnes

Katere storitve pa Arnes še ponuja osnovnim in srednjim šolam?

Kot javni zavod omogočamo omrežne storitve organizacijam s področja raziskovanja, izobraževanja in znanosti - računalniške storitve, informacijsko-komunikacijske storitve ter super računalništvo.

Pri šolanju skrbimo za povezovanje šol – na okrog 950 lokacijah osnovnih in srednjih šol smo omogočili brezžična omrežja za hitrejše in lažje povezovanje. Zadnjih nekaj let kupujemo opremo za šole: računalnike, projetkorje; iz kohezijskih evropskih sredstev. Šolam omogočamo videokonference – predvsem za nižje razrede osnovnih šol – in spletne učilnice za višje razrede.

Skrbimo tudi za gostovanje spletnih strani, to pomeni, da prevzemamo tehnologijo upravljanja spletnih strani šol, medtem ko šole upravljajo le z vsebino, in za elektronsko pošto, saj ima večina šol e-mail pri Arnesu. Največja prednost uporabe Arnesa za spletno pošto je v tem, da vsi podatki ostanejo v Sloveniji (za razliko od gmaila in ostalih elektronskih pošt). S tem še dodatno srkbimo za varstvo osebnih podatkov.

Kaj želite sporočiti staršem, učencem in učiteljem, ki se bodo do nadaljnega še soočali s poukom na daljavo?

Mi se trudimo s tehnologijo in se bomo trudili še naprej, da otrokom omogočimo čim bolj kakovostno izobraževanje, vendar privoščimo otorkom, da se čimprej vrnejo v šole.

Starejše novice