Vir: NLB.
Ustvarjeno dne
Ned, 10.1.2021 11:25
Novo leto je čas za nove začetke, čas, da naredimo korak naprej k uresničitvi svojih želja in sanj.

Sanjate o nakupu novega avtomobila, zamenjavi pohištva, dolgo željenem potovanju, financiranju študija ali nakupu lastne nepremičnine. Čeprav je sanjati lahko, je sanje včasih težje uresničiti in pri tem kdaj potrebujemo tudi malo pomoči. Prvi korak v navedenih primerih je ciljno usmerjen finančni načrt. Na začetku si je dobro zastaviti vprašanja kot so, zakaj potrebujem denar, koliko denarja potrebujem, je najem kredita smiseln in kako dolgo dobo odplačevanja kredita si lahko privoščim?

Odgovori vam bodo pomagali okvirno oceniti vaše finančne zmožnosti in se pripraviti na pogovor z bančnim strokovnjakom, s katerim se boste dogovorili o svojem finančnem načrtu, najemu kredita ter smotrni stopnji zadolžitve. 

Ko ocenite vaše finančne zmožnosti, se je dobro posvetiti še razumevanju bančnih pojmov in izrazov: fiksna, spremenljiva in kombinirana obrestna mera, EURIBOR, EOM, anuiteta,... Več o tem si lahko preberete tukaj. 

Vir: NLB.

Hitro in varno do bančnih storitev

Ko se odločite za kredit in ste razmislili o odgovorih na ključna vprašanje, je naslednji korak obisk bančnega svetovalca, ki bo ocenil, do kakšne stopnje zadolženosti ste upravičeni in vam pomagal poiskati razumen način za financiranje vaših ciljev.

Veliko informacij je na voljo na spletu in prek mobilnih bančnih storitev je mogoče urediti marsikaj. A včasih je pristen osebni stik le nujen. V mestnih središčih to zagotovo ni težava, saj najdemo bančne poslovalnice skoraj na vsakem vogalu. V bolj odročnih krajih pa je osebni stik z bančnim svetovalcem lahko izziv. Pri NLB so za to našli rešitev. 
 

Ste že slišali za mobilno poslovalnico Bank&Go?

NLB mobilna poslovalnica Bank&Go bo dvignila raven dostopa do bančnih storitev za prebivalce odročnejših krajev. Moderno opremljena Bank&Go vam priložnost za sklenitev kredita pripelje praktično pred vrata.
 

Vir: NLB.

Takoj, ko bodo epidemiološke razmere dopuščale, se bo mobilna poslovalnica Bank&Go odpravila na pot in postala redna gostja skoraj 40-ih odročnejših krajev po Sloveniji. Lokalnemu prebivalstvu in mikro podjetjem bodo strokovni bančni svetovalci nudili celovit paket bančnih storitev ter svetovanje, dolgoročno pa si v banki želijo ljudem, ki sicer niso najbolj vešči ali željni digitalnega bančnega poslovanja, približati moderne spletne načine opravljanja bančnih storitev ter jih tako pripraviti na vse bolj digitalno prihodnost. Posamezniki se bodo med drugim v mobilni poslovalnici Bank&Go lahko tudi posvetovali s svetovalci in oddali vloge za kredite.

Nasvet, ki ga je dobro upoštevati

Ko imate izdelan finančni načrt odplačevanja kredita in ste se že pogovorili z bančnim strokovnjakom, vam do uresničitve vaših sanj ne manjka več veliko. Pozanimajte se tudi o dodatnih ugodnostih in se z izbrano banko ne pozabite pogajati za boljše kreditne pogoje. Ne jemljite kredita za nakup stvari, katere življenjska doba je krajša od dobe odplačevanja kredita za njo. Primer takšnega nakupa so na primer počitnice. Trajajo 14 dni, kredit za njih pa odplačujete kar nekaj mesecev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice