Foto: Facebook
Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 14.10.2020 11:10
Botanični vrt Univerze v Ljubljani je to jesen ostal brez rastlinjaka, zato je bilo prezimovanje sredozemskih rastlin pod vprašajem. K sreči pa so jim vseeno našli primeren prostor, kjer bodo preživele zimo, in sicer v Vrtnariji Marjetica Koper.

Letošnje prezimovanje bo financirala Biotehniška fakulteta, vrt pa mora v prihodnjem letu dobiti sodoben in dovolj velik rastlinjak za prezimitev rastlin v Ljubljani.

Botanični vrt Univerze v Ljubljani že več let uspešno sodeluje z vrtnarijo Marjetica Koper, saj je ena izmed redkih vrtnarij pri nas, ki ima res širok izbor rastlin za različna okolja in ljudi, ki te rastline poznajo in znajo svetovati, je Botanični vrt zapisal na Facebooku, to zimo pa bodo sodelovanje še okrepili.

"Marjetici Koper in vsemu osebju, ki nam je pomagalo pri razvozu rastlin ter vodji g. Danielu Banu gre velika zahvala, da bodo naše sredozemske rastline lahko preživele zimo v res najboljšem okolju. Lepo je sodelovati s tako dobrimi ustanovami, ki imajo kader, ki rastline pozna in ob njih tudi uživa," so se zahvalili prek Facebooka.

Sredozemske rastline v novem začasnem domu v Kopru :) Marjetici Koper in vsemu osebju, ki nam je pomagalo pri razvozu...

Objavil/a Botanični vrt Univerze v Ljubljani dne Sreda, 14. oktober 2020

Starejše novice