Ustvarjeno dne
Ned, 14.2.2021 08:46
Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covida-19 se je na ljubljansko letališče vrnil ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Na ploščadi ljubljanskega letališča je po dolgem času spet pristalo letalo Aeroflota. Ruski prevoznik je na redni liniji v Moskvo dvakrat dnevno letel do 17. marca 2020, ko je Vlada Republike Slovenije z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa začasno prepovedala opravljanje zračnih prevozov v Republiki Sloveniji.

Facebook, Ljubljana Airport

Leti vsak petek, možno dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu

Ruski prevoznik bo v Moskvo z Brnika spet letel vsak petek ob 11.30. Ob izboljšanih epidemioloških razmerah v evropskem prostoru in sproščanju omejitev pri prehajanju meja med državama napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem letalskem voznem redu, ki v veljavo stopi 28. marca 2021.

Vir: Facebook, Ljubljana Airport

Zaupanja vreden partner

Sodelavci Fraport Slovenija so izjavili, da je Aeroflot zaupanja vreden partner, ki je na ljubljanskem letališču kontinuirano povečeval obseg letenja in število prepeljanih potnikov. Nadejajo se nadaljnjega rastočega sodelovanja s prevoznikom, povezavi pa pripisujejo velik potencial v smislu zbliževanja slovenskega in ruskega trga pri blagovni in turistični menjavi.

Kam vse lahko trenutno letimo z Brnika?

Aeroflot se pridružuje trem rednim prevoznikom, ki trenutno omogočajo povezave z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd in Turkish Airlines v Istanbul.

V Fraportu Slovenija upajo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi letalski prevozniki. Po trenutno razpoložljivih informacijah v poletnem voznem redu rezervacijo letov že omogočajo ponudniki za naslednje povezave: Wizz Air v Bruselj, Transavia v Amsterdam, Air France v Pariz, easyJet v London, LOT Polish Airlines v Varšavo, Swiss International Airlines v Zürich, Lufthansa v München, Brussels Airlines v Bruselj, British Airways v London, Finnair v Helsinke, SunExpress v Antalyo in El Al v Tel Aviv.

Fraportu Slovenija dodajajo:

Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se nadejamo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice