Ana Roš in Andrea Petrini (vir: Foodsummit.eu).
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 11.8.2021 14:53
Eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov Evropski simpozij hrane bo letos v ospredje postavil idejo o prihodnosti hrane.

V prestolnico novembra prihaja Evropski simpozij hrane, ena izmed snovalk njegove vsebine pa je tudi Ana Roš, vrhunska slovenska kuharska mojstrica, ki je prejela kar dve Michelinovi zvezdici. 

Dogodek bi morali prirediti že marca lani, a je organizatorjem načrte prekrižal koronavirus. Sprva so ga prestavili na lansko jesen, a so tudi ti načrti padli v vodo.

Dogodek bo trajal od 6. do 8. novembra, kar je tudi čas tradicionalnega kulinaričnega festivala November Gourmet Ljubljana, ko se v prestolnici odvije vrsta kulinaričnih dogodkov v družbi vrhunskih kuharjev in vinarjev. 

Organizator Evropskega simpozija hrane je Jezeršek gostinstvo.

Česa se lahko veselite?

»Letošnji dogodek bo ogledalo trenutnega dogajanja v svetu tako gastronomije kot kulture in trenutnega stanja duha, hkrati pa bo podala odgovore o prihodnosti, smernicah in spremembah,« je izpostavila Ana Roš.

V okviru tridnevnega programa ne gre izpustiti dogodka Gourmet Crawl Ljubljana, edinstvenega kulinaričnega sprehoda po kulturnih hramih in znamenitostih mesta Ljubljana z ljubljanskimi kuharskimi mojstri, nepozabne Doživljajske večerje z najboljšimi kuharskimi virtuozi in dnevnih izletov I Feel Slovenija po skritih kotičkih Slovenije.

Več informacij o dogodku lahko preberete tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice