Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 13.5.2022 11:32
Številni so v zadnjih dneh prejeli položnice z nenavadno visokimi zneski za plačilo pristojbine za vzdrževanje gozdnih cest. Preverili smo, kaj se dogaja.

Na družbenih omrežjih so se številni pritožili, da je njihov letošnji znesek na položnici za plačilo pristojbine za vzdrževanje gozdnih cest tudi več kot desetkrat višji kot prejšnja leta. 

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije so člane pozvali, naj s plačilom pristojbine počakajo. Odzvala se je tudi Finančna uprava Republike Slovenije.

V začetku maja je finančna uprava izdala 184.564 odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021.

Kje se je zataknilo?

»Za nekatere zavezance je finančna uprava po trenutno znanih informacijah prejela napačne vhodne podatke, ki jih finančni upravi posredujejo zunanji viri in sicer podatek o višini katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč, zaradi česar je bil pri določenih zavezancih posledično izračun napačen,« so sporočili s finančne uprave.

Podatka o številu takšnih zavezancih še nimajo.

»Čeprav na finančni upravi nismo odgovorni za napačne izračune katastrskega dohodka, bomo po dokončni razjasnitvi morebitnih napak v posredovanih podatkih aktivno pristopili k rešitvi zadeve,« so zapisali.

Ste se nameravali pritožiti?

Vsem zavezancem, ki so v prejšnjih dneh prejeli odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, svetujejo, da z vložitvijo pritožbe trenutno še počakajo.

»V finančni upravi bomo v primeru potrditve napake do sredine prihodnjega tedna poiskali rešitev za sanacijo te problematike in o tem obvestili javnost,« so sklenili.

Starejše novice