Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pon, 9.5.2022 15:28
Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City na Televiziji Slovenija, vodstvo ni podaljšalo pogodbe in ga s tem umaknilo z oddaje. Danes so zato Studio City pripravili v Slovenskem mladinskem gledališču.

Marcela Štefančiča so namreč odslovili po 24 letih vodenja oddaje, ker se je vodstvo informativnega programa Televizije Slovenija odločilo, da bodo Studio City v mesecu maju vizualno in programsko spremenili. S tem so zamenjali tudi voditelja.

»Mene so očitno odstavili, ne da bi mi to povedali. Po dolgih dnevih, ko se odgovorna urednica ni javljala, so nam povedali, da Studia City ni več, da mene ni več. Nova oddaja se bo začela okoli 30. maja, do takrat pa bodo vrteli retrospektivo oddaje,« je Štefančič povedal za N1.

Štefančič naj bi bil žaljiv

Odločitev naj bi sprejeli tudi zaradi izjav, ki jih je Štefančič podal marca na javni tribune za javno Radio televizijo Slovenija. Vodstvo je ocenilo, da se jim zdijo izjave žaljive do njihovih zaposlenih in da delujejo kot grožnja zoper posamezne zaposlene.

Sindikat novinarjev Slovenije pa pravi, da po njihovi oceni Štefančičeve izjave niso bile žaljive niti ne izražajo groženj. Vodstvu so poslali javno pismo, v katerem zahtevajo, da se Štefančič vrne k vodenju svoje oddaje in da se takoj prenehajo pritiski na ekipo ustvarjalcev.

Zahtevo za njegovo vrnitev je podpisalo tudi več kot 40.000 državljank in državljanov, odprta je tudi peticija z naslovom Konec političnemu obračunavanju: Marcel naj ostane. 

Današnjo posebno edicijo oddaje, ki se je začela ob 21. uri, je mogoče spremljati v živo ali preko spletnega prenosa.

Dogajanje si lahko v živo ogledate tudi preko projekcije na fasadi Mladinskega. 

Dogodka se je udeležila večja množica ljudi, ki je z bučnim aplavzom pospremila začetek oddaje. 

Starejše novice