Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 19.11.2021 21:03
Petkovi protestniki so se danes ob 19.00 zbrali na Trgu republike.

»Vsi bi se najraje ob petkih zvečer sproščali v krogu bližnjih po napornem delovnem tednu... in čakali na aprilske redne volitve,« so danes iz Protestne ljudske skupščine Upor Si zapisali v sporočilu za javnost.

Petkovi protestniki so se namreč tudi tokrat podali na ulice, tokrat so se ob 19.00 zbrali na Trgu republike.

»Vlada vsak teden s svojimi dejanji dokaže, da moramo glasno in odločno vztrajati. Država ne more čakati do 24. aprila 2021. 155 dni je natančno 155 dni preveč in vsak dan priskrbi nov dokaz katastrofalne škodljivosti te vlade!« so izpostavili.

Foto: Bobo
Foto: Bobo

Proti političnemu kadrovanju

V sporočilu so protestniki danes sporočili tudi: »Vlada Janeza Janše je ta teden izvedla prvi očiten korak v smer državnega udara in si začela podrejati policijo.«

Poudarili so: »V času, ko se soočamo z izjemnim porastom okužb, kolapsom zdravstvenega sistema in bi morala vsaka oblast primarno reševati zdravstveno situacijo, vlada Janeza Janše zlorablja svojo oblast za nadaljevanje političnih kadrovanj in podrejanjem neodvisnih institucij.«

Ob tem so napovedali, da bodo danes »priskrbeli nujno zaščitno opremo za policistke in policiste, kot tudi za ostale prebivalke in prebivalce v našem (upamo) skupnem boju za zaščito osnov demokracije«, nato pa se podali na »ulično zaščitno akcijo«.

Foto: Bobo

Starejše novice