Vir Twitter UKC Ljubljana
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Čet, 30.9.2021 13:59
Včerajšnji nalivi so prizadeli tudi osrednjo ljubljansko bolnišnico, o posledicah pa sta govorila generalni direktor UKC Ljubljana Jože Golobič in vodja gasilske enote UKC Sebastjan Šenk.

Generalni direktor UKC Ljubljana Jože Golobič in vodja gasilske enote UKC Sebastjan Šenk sta komentirala posledice včerajšnjih nalivov v osrednji ljubljanski bolnišnici. 

»Včerajšnje močno deževje nas je vse skupaj zelo presenetilo. Ob 21.10 smo v gasilski enoti dobili prvi klic, na katerega smo se odzvali. Kasneje je sledilo še kar nekaj klicev,« razlaga Šenk.   

Gasilci so posredovali skoraj v vseh objektih UKC Ljubljana, najbolj pa so bile ogrožene porodnišnica, poliklinika, klinika za otorinolaringologijo in cervikofacionalno kirurgijo in diagnostično-terapevtski servis. 

Pri črpanju vode in odpravi težav, ki jih je povzročila voda, so pomagali tudi zaposleni v tehničnem vzdrževalnem centru in gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Sostro

Trenutno potekajo dodatni preventivni pregledi objektov, kjer stanje nadzirajo. 

Po stopnicah voda tekla kot slap

Razmere je komentiral tudi generalni direktor UKC Ljubljana Jože Golobič. 

»Včeraj so se zgodile katastrofalne razmere zaradi močnega naliva. Poplavljena je bila vsa kritična infrastruktura, mislim, da ni bilo hiše, ki ne bi bila poplavljena. Zalilo je tudi kanale komunikacijske infrastrukture, elektro omarice, dvigalne jaške. V glavni stavbi je po stopnicah voda tekla kot slap,« pripoveduje Golobič. 

Z odpravljanjem posledic so začeli okoli polnoči, do sedmih zjutraj je vse delovalo. Računajo, da bodo čez dan odpravili večino posledic. 

Golobič se je za vso pomoč zahvalil sodelavcem, civilni zaščiti in gasilcem. 

Bolnišnica deluje relativno normalno, poplavljena območja so trenutno za silo sanirana. Ostale, huje prizadete dele osrednje bolnišnice trenutno sanirajo, pacienti so prestavljeni v druge sobe in objekte. 

Zavod deluje nemoteno

Škode za nekaj 100.000 evrov

»Še vedno ocenjujemo, kakšna je škoda, končnih poročil še ni. Vsekakor pa škoda ne bo majhna. Škode bo za nekaj 100.000 evrov, točne številke še ne vemo. Ne vemo, koliko infrastrukture bomo usposobili, potem ko se bodo kanali posušili. Šele nato bomo videli, koliko stvari bo treba zamenjati,« pove Golobič. 

Tovrstnih pojavov bo vedno več in na to moramo biti pripravljeni, še pripomni generalni direktor UKC Ljubljana. 

Jože Golobič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice