Vir: Facebook, Slovenska policija / The Slovenian police
Ustvarjeno dne
Sre, 3.3.2021 12:24
Na cesto se vračajo šibkejši udeleženci v prometu in motoristi. Kranjski policisti na hudomušen način opozarjajo, da spomladanske razmere še niso primerne za začetek motoristične sezone.

Počasi se začenja motoristična sezona, na cesto pa se vračajo tudi šibkejši udeleženci v prometu – kolesarji in otroci. Kranjski policisti so posneli video, v katerem na hudomušen način opozarjajo vse motoriste, da pogoji še niso primerni za vožnjo motornega kolesa.

Kako preverjajo razmere kranjski policisti?

V videu nastopa predstavnik za odnose z javnostjo Policijske uprave Kranj Bojan Kos, »specialist za spomladansko preverjanje pogojev za vožnjo z motorjem«.

Ima posebno metodo preverjanja pogojev za vožnjo motornega kolesa v spomladanskih mesecih. Najprej se obleče v poletna oblačila, nato sname nogavice in se sprehodi po asfaltu: če se pesek oprijema stopal, je na cesti še preveč peska. Potem preveri stanje kocin: v primeru, da se postavijo pokonci, je asfalt še prehladen. Nato se loti sklec: če jih naredi manj kot deset, še ni zmožen voziti motorja.

Ugotovi, da razmere še niso primerne za motor.

Presojevalec moto razmer

Specialist #tediKranjski je "stara šola" presojevalca 🏍️moto razmer. Prisega na svoja 👣stopala, kocine & sklece💪, ki kažejo, da še ni čas za motor. Huda teorija in suverena razlaga, ki krepi tudi smejalne mišice😂 . #TediRubrika #niSeCasZaMotor #motoristiPozor #previdnoNaCesti #naPolResnoAmpakPomembno #smejalneMisiceTrpijo Slovenska policija / The Slovenian police

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Torek, 02. marec 2021

[SONCE, MOTOR, CESTA] Prvi topli dnevi ☀️ so na cesto privabili številne motoriste 🏍, a pogoji še niso idealni. Na...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Torek, 02. marec 2021

Na cesti tudi šibkejši udeleženci v prometu

Policisti opozarjajo, da so na cesti tudi kolesarji in otroci – šibkejši udeleženci v prometu – saj prvi spomladanski dnevi kar vabijo h gibanju na prostem. Pozivajo vse, da pazijo na njih in so previdni na cestah, saj so bili v zadnjih dneh večkrat udeleženi v prometnih nesrečah.

[KOLESARJI & OTROCI NA CESTI, PAZITE NA NJIH] Prvi spomladanski ☀ dnevi nas vabijo h gibanju 🏃🚴 na prostem, s tem pa se...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Torek, 02. marec 2021

Starejše novice