Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Ned, 22.11.2020 15:21
Od ponedeljka je bil Živko bolj miren kot po navadi, malo je tudi šepal na sprednjo desno tačko, pripoveduje njegova lastnica. Stanje se je kasneje poslabšalo, zato so ga odpeljali k veterinarju. Tam pa je sledil šok.

Veterinarka je ugotovila, da ima v zgornjem delu tačke metek. Lastnica mačka je na svojem Facebook profilu delila spodnji zapis, v katerem prosi za pomoč. Iščejo storilca, ki je v okolici Poljanske ceste, blizu Mesarskih blokov, ustrelil Živka. Ta se je rad sprehajal po vrtovih med njihovim in sosednjim blokom. 
 

Vir: Facebook.

"Ob 21. uri zvečer smo ga peljali k dežurnemu veterinarju. Po opravljenem ultrazvoku in rentgenski sliki so ugotovili, da ima maček v zgornjem delu tačke metek. Naš muc je dobil močno protibolečinsko sredstvo. Naslednji dan smo šli zopet na pregled, kjer so mu pregledali kri. Ker rezultati niso bili najboljši, je prejel antibiotike in protibolečinske injekcije za domov. Zaenkrat nama je bilo naročeno, da mačka pet dni opazujeva. Če bo stanje dobro, bodo metek pustili v telesu, drugače bo potrebna operacija, so bili jasni v veterinarski ambulanti."
 

Kot nam pove lastnica, sta skupaj z možem podala izjavo na policijsko postajo: "Oba policista, ki sta obravnavala primer, sta se zelo zavzela, za kar sva z možem izredno hvaležna. Imava tudi nekaj potencialnih prič, ki so slišale in videle mlajše moške v ponedeljek streljati in se smejati. Optimistična sva, da bodo storilca hitro našli."

Tudi v uredništvu Ljubljanainfo upamo, da bo Živko okreval in da se storilca čimprej najde. 
 

Starejše novice