Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 7.9.2022 14:44
Predsednik države Borut Pahor je gasilcem, predstavnikom vodstva intervencij in ostalim predstavnikom služb ter prostovoljcem vročil jabolko navdiha.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes dopoldan na Brdu pri Kranju priredil sprejem v znak hvaležnosti gasilcem, predstavnikom vodstva intervencij in ostalim predstavnikom služb ter srčnim posameznikom in prostovoljcem, ki so v tem letu sodelovali pri gašenju največjih požarov v zgodovini Republike Slovenije, so sporočili iz Urada predsednika Republike Slovenije.

Sprejema so se udeležili predstavniki vseh organizacij, poklicnih in prostovoljnih, ki so sodelovale v intervencijah.

V imenu junakinj in junakov je predsednikovo priznanje prevzel Simon Vendramin, poveljnik Gasilske enote Nova Gorica in vodja intervencije na Krasu, ki se je v imenu vseh zahvalil za vročeno priznanje.

Ob njem na odru so bili Erik Spačal, podpoveljnik matičnega Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krasu, vodja, predstavnik vseh prostovoljnih gasilcev; Jelko Lapajne, predstavnik lovcev, ki so skrbeli za vodenje gasilskih enot po terenu; Larisa Matezič, predstavnica Rdečega križa Slovenije; Tina Urdih, predstavnica domačinov; in Gašper Furlan, 14-letnik, ki je vsak dan, celoten čas trajanja intervencije v Kostanjevici na Krasu, ob cesti delil pijačo.

Foto: Bobo
Foto: Bobo

»Tudi če bi bili v Stožicah, bi bilo prostora za vse premalo«

»Rad bi se opravičil vsem tistim, ki danes ne morejo biti tukaj z nami ob vročitvi jabolka navdiha. Tudi če bi bili v velikih Stožicah, bi bilo prostora za vse premalo. Prosim, prenesite vsem vašim znancem in prijateljem iskrene pozdrave z Brda pri Kranju z vročitve jabolka navdiha, ki je vročeno prav slehernemu, ki je tako ali drugače, kot prostovoljec, pripadnik sil ali domačin sodeloval pri tej veliki operaciji,« je dejal Pahor.

»Prevzelo me je, da so najstniki, domačini, Krašovci in Kraševke in drugi dali vedeti, da cenijo, kar počnete. To je mene in mnoge druge ganilo,« je dodal.

Zbrane na slovesnosti je nagovoril tudi Srečko Šestan, poveljnik civilne zaščite.

Foto: Bobo

Starejše novice