Ali bo priljubljeni H&M zaprl svoja vrata? Vir: Instagram.
Ustvarjeno dne
Pet, 9.10.2020 08:46
Švedski trgovec s hitro modo H&M, ki potrošnikom ponuja trendovska oblačila in modne dodatke po ugodnih cenah, je napovedal zaprtje nekaterih fizičnih trgovin.

Razlog za to je nižji dobiček, ki je v primerjavi z lanskim letom skoraj prepolovljen in naraščajoč trend spletnega nakupovanja. Kot smo poročali včeraj, naj bi po neuradnih informacijah, svoja vrata zaprle tudi trgovine v Sloveniji. 

Ali se bo to res zgodilo, smo preverili na sedežu podjetja. Odgovorili so nam, da podrobnosti glede zapiranja trgovin ne želijo razkriti in da je še prezgodaj, da bi govorili o konkretnih številkah in državah:

"Zapiranje trgovin ni izključeno, saj smo v obdobju, kjer se tudi industrija seli na splet in potrebno se je prilagoditi. Zavedamo se pomembnosti fizičnih trgovin, a želimo optimizirati naše poslovanje in imeti prave trgovine na pravih lokacijah."
 

Švedsko podjetje Hennes & Mauritz, ki ga vsi poznamo pod kratico H&M, ima po svetu več kot 500 trgovin v 74 različnih državah, med drugim 12 tudi v Sloveniji. Prvo poslovalnico so odprli leta 2004 v Mariboru. Danes lahko njihove izdelke nakupujemo še v Ljubljani, Celju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti, Novi Gorici in Velenju. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice