Foto: Pixabay
Ustvarjeno dne
Pet, 9.10.2020 11:57
Poletje je za nami in v tem času smo se že naučili živeti z ukrepi, potrebnimi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Pri študentskem servisu Mjob smo preverili, kakšno je stanje glede študentskih del danes.

Še pred meseci smo lahko brali, da se je ponudba študentskih del opazno zmanjšala, pri študentskih servisih pa so takrat govorili tudi o povečanem povpraševanju po študentih, ki bi pomagali pri varstvu otrok. Kako pa je s ponudbo študentskih del danes?

Malo manjša ponudba kot sicer je bila predvsem v poletnih mesecih, saj je bila poletna sezona še posebej na področju turizma nepredvidljiva in tudi delodajalci niso vedeli, ali si bodo študente lahko privoščili oziroma kakšno bo sploh povpraševanje po njihovih storitvah, vendar je na koncu sezona presegla pričakovanja in tudi za mlade se je našlo marsikatero sezonsko delo.

»Opažamo, da so podjetja obdržala večino študentov iz ustaljenih ekip in le redko iščejo novo pomoč, saj se prvotno trudijo zagotoviti običajen obseg dela za redno zaposlene v podjetju. Spet druga podjetja so zaradi nastale situacije žal morala zapreti svoja vrata ali pa so okrnili svoje poslovanje, kar posledično spet vpliva na študente in na ponudbo študentskih del,« so sporočili iz Mjob.

Trenutno imajo na Mjobu okrog 700 prostih delovnih mest, kar je za dobrih 30 % manj, kot lani taki čas.

Najbolj aktualna in iskana dela

Kot so nam sporočili, pri Mjobu največ delodajalcev študentsko pomoč išče na področju proizvodnje, logistike, prodaje, promocij, strežbe in pisarniških del, kar je primerljivo s časom pred koronavirusom. Pri povpraševanju po delu opažajo, da je dijakom in študentom zraven urne postavke pomembna tudi sama varnost pri delu. 

Ali so se urne postavke kaj spremenile?

Posebnega nihanja ali konkretnih sprememb v višini urnih postavk zaenkrat ne opažajo in so zadovoljni s ponudbo del ter delodajalci, ki kljub vsem neprijetnim situacijam v prejšnjih mesecih še vedno zagotavljajo prosta delovna mesta za mlade. 

Sicer pa so urne postavke vedno odvisne od samega finančnega stanja podjetja in kakšen strošek si za določeno delovno mesto lahko privoščijo. Pravila o višini urnih postavk, ki določenemu delu pripadajo, sicer ne obstajajo, vendar pa se morajo delodajalci prilagajati konkurenci, saj pri prenizki ponudbi ne bo želenega odziva.  

Starejše novice