Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 8.6.2021 06:58
Še ta mesec bodo centri za socialno delo začeli izdajati informativne izračune za podaljšanje letnih pravic.

Informativni izračuni, ki jih bodo junija začeli izdajati centri za socialno delo, bodo najprej izdani za pravico do otroškega dodatka, subvencijo vrtca ter subvencijo malice in kosila. Kasneje sledi še pravica do državne štipendije.

Z informativnim izračunom se začasno odloči o upravičenosti do pravice, njeni višini in obdobju upravičenosti, je zapisano na vladni spletni strani.

Vsebina informativnega izračuna bo enaka vsebini odločbe. Vročena bo z navadno poštno dostavo v hišni predalčnik, da je vročitev opravljena, pa se šteje 21 dni po dnevu odpreme informativnega izračuna.

Za ugovor 15 dni časa

Če se z ugotovitvijo, navedeno v informativnem izračunu, ne strinjate, lahko ugovor vložite v 15 dneh od dneva vročitve tega izračuna. Povezavo do obrazca za ugovor najdete na tej spletni strani.

»Če oseba ne vloži ugovora, se informativni izračun šteje za dokončno odločbo centra za socialno delo. Oseba, ki zoper informativni izračun ni ugovarjala, nima pravice do pritožbe,« so še poudarili na vladni spletni strani.

Starejše novice