Foto: gov.si
Ustvarjeno dne
Pet, 5.3.2021 11:22
"Številke se spet dvigujejo, morda prihajamo v tretji val," je na današnji vladni novinarski konferenci dejal direktor NIJZ Milan Krek.

Krek je izpostavil, da sedemdnevno povprečje okužb že več kot teden dni stoji na mestu. "To je slab pokazatelj in hitro se lahko obrnemo navzgor, še posebej če vemo, da imamo v hiši že dva neljuba gosta: britanski in južnoafriško različico virusa," je dejal direktor NIJZ Milan Krek in  opozarja, da smo zelo pogumni, da odpiramo lokale pri teh razmerah:

"Jaz bi bil zelo previden pri teh sproščanjih. Treba se je zavedati, da smo še vedno sredi hude epidemije."

Krek: Okužbe predvsem med delovno aktivnimi

Angleški sev je bolj kužen, potrebno je poostriti preventivne ukrepe, pravi Krek. In dodaja: "Apeliram, da se ukrepov držijo v tovarnah, podjetjih."

"Vsak dan imamo več okuženih."

 

Okužbe po občinah

Glede na v četrtek potrjene okužbe izstopajo občine Celje (34), Žalec (23), Velenje (19), Dravograd in Šentjur (14), Ilirska Bistrica in Kočevje (13), v Domžalah (13), v Kamniku (28), v Kranju (28), Radovljica (16), Škofja Loka (14), Novo mesto (20), Trbovlje (16), Izola (17) in Koper (28). V Ljubljani je bilo potrjenih 97 okužb, v Mariboru pa 31.

Okužbe v Evropi se povečujejo

"Evropa ima nov val, najhujše je na Češkem. Tudi v drugih državah ni boljše," je dejal Krek 

"Zato moramo biti v naslednjih tednih zelo pozorni, da se okužba ne razširi tudi pri nas," je dodal.

7-dnevno povprečno število okužb je po danes objavljenih podatkih Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ nižje kot...

Posted by Vlada Republike Slovenije on Friday, 5 March 2021

Starejše novice