Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 12.10.2021 19:52
Dan inovativnosti 2021: devet zlatih priznanj, 31 srebrnih in eno posebno priznanje za inovacijski izziv.

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije danes že 19. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah.

Nacionalno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Za priznanja potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije

Podeljenih je bilo devet zlatih, 31 srebrnih ter eno posebno priznanje za inovacijski izziv – inovacije, ki rešujejo izzive covida-19. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije.

Gospodarska zbornica Slovenije je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2021 je to inovacija Varstveno delovnega centra Zasavje - Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje. 

Dan inovativnosti v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije kot nacionalna partnerja podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in Javna agencija SPIRIT Slovenija, kot promocijski partner pa Slovenski podjetniški sklad.

Med prejemniki zlatih priznanj tudi dve ljubljanski podjetji 

Med najbolj inovativnimi slovenskimi podjetji izstopajo tudi ljubljanska podjetja. Podjetji Danfoss Trata in Hidria sta prejeli zlato priznanje za inovacijski izziv. 

Danfoss je vodilni dobavitelj tehnologij za različne panoge na številnih trgih, Hidria pa je vodilna družba za razvoj inovativnih rešitev za izbrane avtomobilske in industrijske aplikacije.

Zlata priznanja so dobili tudi CastoolaDomelElanIskra PIORadgonske goriceRed Pitaya in Sij Metal Ravne

Starejše novice