Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 17.9.2021 07:01
Po zaostritvi ukrepov zaradi vse več okužb s koronavirusom in posledično uvajanja pogojev PCT v vse dejavnosti prihaja do množičnega zanimanja za cepljenje. Ponekod je cepiva Janssen že zmanjkalo.

O zalogi cepiv znamke Janssen smo povprašali tudi zdravstvene domove.

V Ljubljani zabeležil največ zanimanja za cepivo Janssen

Cepilni center ljubljanskega zdravstvenega doma je v začetku tedna zabeležil opazen porast zanimanja za cepljenje proti covidu-19. Na STA še zapišejo, da je največ zanimanja bilo za cepivo Janssen, pri katerem za pogoj PCT zadostuje že en odmerek.

»V preteklem tednu so v odprtih terminih z njim cepili okoli sto oseb, v torek pa so jih samo v dveh urah cepili preko 650«, je povedala zdravnica in vodja cepilnega centra Simona Repar Bornšek

Cepilni center v Ljubljani je za današnje cepljenje imel na razpolago še 250 odmerkov. Ker je to cepivo najtežje dobiti, pričakujejo težave pri dobavi. Z zalogo ostalih cepiv nimajo težav. 

V Zdravstvenem domu Murska Sobota včeraj porabili zadnje odmerke cepiva Janssen

V Zdravstvenem domu Murska Sobota za vstop v cepilni center ne potrebujete nobenih dokazil za izpolnjevanje pogojev PCT.

Iz soboškega zdravstvenega doma so sporočili, da so včeraj porabili zadnje odmerke cepiva Janssen. V današnji pošiljki so prejeli le polovico naročenega omenjenega cepiva.

»Ker je zanimanje za cepljenje s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson veliko, pričakujemo, da bo to cepivo zmanjkalo že jutri ali pojutrišnjem. Naslednje dobave cepiva Janssen pričakujemo 22. septembra 2021,« odgovarjajo iz Zdravstvenega doma Murska Sobota.

V Murski Soboti največje povpraševanje beležijo za cepivo Pfizer. Na zalogi pa imajo tudi cepivo Moderna in AstraZeneca.

Hkrati iz Zdravstvenega doma Murska Sobota obveščajo, da bomo organizirali cepljenje tudi v soboto 18. septembra od 8.00 do 14.00 ure.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor ima na voljo še nekaj odmerkov

V mariborskem zdravstvenem domu imajo trenutno na zalogi še 700 odmerkov cepiva Janssen. Kar 400 odmerkov imajo na voljo iz prejšnje pošiljke, dodatnih 300 so jih prejeli včeraj.

»V zadnjem tednu se je bistveno povečalo zanimanje za omenjeno cepivo. Tako smo v zadnjih treh dneh porabili 786 odmerkov cepiva Janssen«, sporočajo iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Poleg cepiva Janssen pa je v mariborskem zdravstvenem domu še veliko zanimanje za cepivo Pfizer. 

Zdravstveni dom Ptuj ima trenutno cepiva Janssen še za dva dni

Na Ptuju so na včerajšnji dan imeli na zalogi 595 odmerkov cepiva Janssen. Včeraj so dobili polovico manj odmerkov omenjenega cepiva od naročenega, torej le 250 odmerkov. Glede na povpraševanje predvidevajo, da bodo zalogo porabili v tem tednu

Zanimanje za cepivo proizvajalca Johnson & Johnson raste iz dneva v dan. Tako so 7. septembra uporabili 50 odmerkov, 10. septembra že 105 odmerkov in 14. septembra kar 215 odmerkov.

»Ljudje se najpogosteje odločajo za cepivo Janssen in preprostega razloga, in sicer prejmejo samo en odmerek in takoj izpolnjujejo pogoj C«, povejo v Zdravstvenem domu Ptuj.

Poleg cepiva Janssen se tudi v ptujskem zdravstvenem domu odločajo za cepivo Pfizer. 

Starejše novice